Država će stanovnicima plaćati za - zdraviji život

Dvogodišnji program u kojem sudjelovanje nije obvezno, već je potpuno dobrovoljno, pratit će i nagrađivati aktivnosti poput joge, meditacije, plivanja i drugih sportova, boljeg spavanja i zdravije ishrane.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2020. / 10:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Briga o vlastitom zdravlju svim bi ljudima na svijetu trebao biti prioritet, no jasno je kako mnogi zanemaruju svoje zdravlje, ne vježbaju, loše se hrane, premalo spavaju itd. Kako bi aktivirali svoje građene i motivirali ih na zdraviji život, vlasti u Singapuru pokrenule su zanimljivu zdravstvenu inicijativu koju su odlučili čak i nagraditi financijski. Program je razvijan u suradnji međunarodnih zdravstvenih stručnjaka i tehnoloških kompanija s ciljem, kako naglašavaju u objavi za javnost, poboljšanja života ljudi i zdravlja cijele populacije.

Apple Watch Series 4 (Foto: Apple) Mogu li pametni satovi pomoći u otkrivanju bolesti poput COVID-19?

Na dvogodišnjem programu koji započinje sljedeći mjesec surađuju s Appleom te bi osobe koje dobrovoljno odluče sudjelovati u njemu, trebale koristiti Appleov sat i posebnu aplikaciju LumiHealth koja je neka vrsta personaliziranog wellnes programa. Sat i aplikacija pratit će aktivnosti poput meditacije, joge, hodanja, plivanja i svih drugih sportova. Također, korisnike će podsjećati na važnost pravilne ishrane, kao i sudjelovanja u javnozdravstvenim aktivnostima poput cijepljenja.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će korisnici tog programa prihvatiti cjepivo za koronavirus i hoće li i to biti jedan od uvjeta za ostvarivanje novčane nagrade koja u protuvrijednosti u američke dolare iznosi 280 dolara. Aplikacija je, napominju iz Applea, napravljena s važnim naglaskom na privatnost i sigurnost pa će svi korisnički podaci biti šifrirani i sigurno pohranjeni te se neće dijeliti drugim tvrtkama za njihove marketinške aktivnosti.

Slika nije dostupna Stiže i jeftiniji sat: Apple predstavio novu generaciju Apple Watcha i nove modele iPadova

Komentirajući taj program zamjenik premijera Singapura Heng Swee Keat rekao je kako, usprkos činjenici što se cijeli svijet bori s izazovima koronavirusa, moramo nastaviti investirati u našu budućnost te smatra kako će suradnja njegove vlade s Appleom rezultirati zdravijim životom stanovnika Singapura, no što je jednako važno, pružit će i vrijedne podatke o poboljšanju zdravlja ljudima diljem svijeta.

Izvor: Apple
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti