Evo kako Mark Zuckerberg bira tko će u uredu sjediti pokraj njega

Zuckerberg raspored sjedenja mijenja ovisno o temi koja ga u određenom trenutku zanima.

Monika Nožić Monika Nožinić | 21.11.2015. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tijekom podnošenja izvještaja o planovima za budućnost, u koje ulazi razvoj umjetne inteligencije, virtualne stvarnosti i dronova - jedan od zaposlenih je ponudio zanimljiv uvid u ljudsku stranu priče najveće društvene mreže, Facebooka.

Naime, on je otkrio na koji način CEO Mark Zuckerberg odlučuje tko će sjediti pokraj njega. Prema svemu sudeći, Zuckerberg u blizini svog stola voli imati timove zadužene za nove inicijative ili područja koja su i njemu osobno zanimljiva.

Yann LeCun, prvi čovjek AI istraživanja u Facebooku, rekao je da Zuckerberg mijenja raspored sjedenja ovisno o temi koja ga u određenom trenutku zanima.

Kada ga je zanimao razvoj umjetne inteligencije, urede je prerasporedio tako što je u njegovom direktnom "susjedstvu" bio tim koji je radio upravo na razvoju te tehnologije.

Od prije je dobro poznat slučaj da je, kada je u tijeku bila priprema za lansiranje Timelinea 2011. godine, zahtijevao da suosnivač Instagrama Kevin Systrom i drugi ključni dizajneri sjede u njegovoj neposrednoj blizini, što se dobro uklapa i u ovu priču.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti