Facebook ocrnjuje Google

Gigant socijalnog umrežavanja, Facebook, unajmio je poznatu PR tvrtku Burson-Marsteller da preko medija i novinara ocrnjuju Google, giganta pretraživanja.

Zimo Zimo Iva Krc | 13.05.2011. / 08:30

Facebook ocrnjuje Google

Gigant socijalnog umrežavanja, Facebook, unajmio je poznatu PR tvrtku Burson-Marsteller da preko medija i novinara ocrnjuju Google, giganta pretraživanja.

Bivši CNBC-ev stručnjak za nove tehnologije i bivši politički novinar Jim Goldman, priznao je kako su iz Fejsa top-redakcijama nudili informacije kako Google zlorabi

privatne podatke korisnika

, a ta kampanja je nazvana „kampanjom šaputanja“.

Konkretno, tvrdili su da skriveni, nepoznati dio Google Gmaila, takozvani Social Circle krade privatne podatke Facebook korisnika. Dvoboj je ispao sumnjiv nakon što nisu htjeli odati izvora.

Fejs je u jučer u međuvremenu priznao angažman PR agencije, a Google nije dao komentar. U izjavi Facebooka stoji da im je žao oko cijele situacije i da je cijela stvar jako ozbiljna te su je morali prezentirati na ozbiljan i transparentan način.

Glasnogovornik Googlea je za USA Today, s tipičnom ćudi za Google, samo rekao „Ništa više nećemo komentirati. Naš fokus je na oduševljavanje ljudi sa super proizvodima.“ Kako se dva titana svađaju, neki smatraju da se ovaj put radi o najvećoj internetskoj svađi ikad.

Prvo je John Mercurio, operativac iz Bursona, poslao mail bloggeru i istraživačkom novinaru Christopheru Soghoianu s navedenim optužbama, no kada je Soghoian počeo ispitivati pitanja poput „Tko za ovo plaća“, tajna Fejsova misija počela se otkrivati.

Soghoian je cijeli mail i svoju odbijenicu stavio na Internet, nakon čega je blogger Daily Beasta Dan Lyons povezao sve konce i shvatio da iza svega stoji Facebook!

Dva najvažnija razloga svađe su sljedeća – oba diva žele što veći dio za oglašavanje; Larry Page je nedavno poslao memo zaposlenicima kako je top-prioritet za Google socijalno umrežavanje, pa će se četvrtina svih bonusa u Googleu ove godine temeljiti na uspješnosti Googlea u socijalnom kraljevstvu!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti