Nakon što su uspješno ugasili popularni MegaUpload, američka filmska industrija MPAA (Motion Picture Association of America) najavila je nastavak bitke protiv pet popularnih poslužitelja koji omogućavaju razmjenu sadržaja, a to su Wupload, Depositfiles, FileServer, MediaFire i Putlocker.

Na osnovu izvještaja koji prenosi 'CNet', potpredsjednik zaštite za Paramount Pictures sadržaje, najavio je da je gašenje Megauploada bio samo početak, te da nastavljaju zakonsku borbu i protiv svih drugih poslužitelja ove vrste.

Perry je također izjavio, da top 5 poslužitelja godišnje generiše preko 41 milijardu pregleda stranica, iz čega proizilazi da svaki čovjek koji živi na planeti, pregleda 5 stranica na jednom od poslužitelja.

Perry se nije izjasnio o tome da li su pokrenute regulatorne istrage protiv navedenih poslužitelja. Sve ovo ne predstavlja neki novitet, s obzirom na to da je veliki broj preduzeća iz filmske i muzičke industrije najavio jaču borbu protiv piraterije i servisa koji istu omogućavaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju