Filmska industrija planira ugasiti još 5 poslužitelja za dijeljenje sadržaja

Američka filmska industrija MPAA (Motion Picture Association of America) najavila je nastavak bitke protiv pet popularnih poslužitelja koji omogućavaju razmjenu sadržaja, a to su Wupload, Depositfiles, FileServer, MediaFire i Putlocker.

Zimo Zimo Ahmet Hamzić | 03.04.2012. / 11:52

Filmska industrija planira ugasiti još 5 poslužitelja za dijeljenje sadržaja

Nakon što su uspješno ugasili popularni MegaUpload, američka filmska industrija MPAA (Motion Picture Association of America) najavila je nastavak bitke protiv pet popularnih poslužitelja koji omogućavaju razmjenu sadržaja, a to su Wupload, Depositfiles, FileServer, MediaFire i Putlocker.

Na osnovu izvještaja koji prenosi 'CNet', potpredsjednik zaštite za Paramount Pictures sadržaje, najavio je da je gašenje Megauploada bio samo početak, te da nastavljaju zakonsku borbu i protiv svih drugih poslužitelja ove vrste.

Perry je također izjavio, da top 5 poslužitelja godišnje generiše preko 41 milijardu pregleda stranica, iz čega proizilazi da svaki čovjek koji živi na planeti, pregleda 5 stranica na jednom od poslužitelja.

Perry se nije izjasnio o tome da li su pokrenute regulatorne istrage protiv navedenih poslužitelja. Sve ovo ne predstavlja neki novitet, s obzirom na to da je veliki broj preduzeća iz filmske i muzičke industrije najavio jaču borbu protiv piraterije i servisa koji istu omogućavaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti