Final Fantasy XV: Nakon konzola napokon stiže i PC verzija

Osim 4K rezolucije, oni s najboljim konfiguracijama igru će moći vrtjeti do 8K.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.08.2017. / 07:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Igra Final Fantasy XV, koja je od kraja prošle godine dostupna na PS4 i Xbox One konzolama, napokon će se pojaviti i na PC platformi, i to početkom 2018. godine. Square Enix je na Nvidia Gamescom događaju potvrdio da će igra pod nazivom Final Fantasy XV: Windows Edition izaći na Windows 10, Steam i Origin platformama za digitalnu distribuciju.

PC verzija imat će postavke za full 4K rezoluciju, koja će biti dostupna za sve jače kartice, kao i pregršt drugih grafičkih unaprijeđenja poput "realističnih travnjaka, napredne simulacije kose (što je vrlo bitno za full Final Fantasy ugođaj), oštrije sjene, bolji efekti vode, kao i visoko kvalitetni ambient occlusion". Osim 4K rezolucije, oni s najboljim konfiguracijama igru će moći vrtjeti do 8K, a dolazi i sa podrškom za HDR10.

Redatelj igre, Hajime Tabata, već neko vrijeme priča o tome kako bi FF XV htio vidjeti na PC platformi pa je ovo bio logičan korak. Kada izađe početkom sljedeće godine, PC verzija Final Fantasy XV u sebi će sadržati sve do sada objavljene dodatke, tj. sve zakrpe i DLC-e, a budući da je Nvidia službeni partner, možemo očekivati i punu GameWorks podršku. To za Nvidia igrače znači da će moći uživati dodacima kao što su Nvidia VXAO, Turf Effects, ShadowWorks, HairWorks i NvidiaFlow. Također, svim PC igračima igra će donijeti i dodatne sadržaje za koje su igrači na konzolama morali kupiti season pass.

Final Fantasy XV prošle je godine naišao je na poprilično dobar prijem pa će vjerojatno lako zadovoljiti i standarde PC igrača.

Pogledajte novi trailer za PC verziju:

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti