Prije nego što bijaše Facebook, postojao je MySpace, a prije MySpace postojao je Friendster -- društvena mreža koja je mogla biti današnji Facebook.

Prije devet godina Jonathan Abrams i Peter Chin lansirali su ovu, nekad vrlo popularnu društvenu mrežu Friendster koja je odmah privukla pažnji i znatiželju nekoliko desetaka milijuna korisnika.

Naime, Friendster je poslao obavijest svojim članovima kako će 31. svibnja obrisati velike količine podataka te je povodom toga objavio aplikaciju koja omogućuje preuzimanje informacija profila, slika, poruka, komentara, blogova itd.

No Friendster će zadržati profile korisnika aktivnim, kao i liste prijatelja, detalje igara i osnovne podatke profila, piše TechCrunch.

Sve je to dio nove strategije Friendstera koji će objaviti novu unaprijeđenu stranicu namijenjenu kreiranju novih profila koji omogućuju drugačiji način povezivanja sa prijateljima, te drugačije korištenje stranice. U osnovi, nova će stranica nadopuniti vašu postojeću online prisutnost u drugim društvenim mrežama.

Novi će Friendster krenuti sa novom stranicom u narednim tjednima, a fokusirat će se uglavnom na Azijsko tržište. Ova će se društvena mreža preorijentirati pa će tako postati društvena mreža za igre i glazbu umjesto povezivanja ljudi kao što je to bio slučaj do sada.

Napomenimo da je Friendster tokom 2007. godine primio investiciju od 50 milijuna dolara, a kasnije je kupljen od strane malezijske kompanije MOL Global za 40 milijuna dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju