Galaxy S6 Edge proglašen najboljim pametnim telefonom na svijetu

Galaxy S6 Edge proglašen je najboljim pametnim telefonom na svijetu za 2015. godinu, Xiaomijev Redmi 2 najboljim jeftinim smartphoneom, a Gear S2 najboljim povezanim uređajem

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.02.2016. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osim što na Mobile World Congressu svake godine saznamo nove trendove iz mobilne tehnologije i po prvi put vidimo neke od najjačih modela pametnih telefona i tableta, na ovom sajmu dodjeljuju se i 'Global Mobile Awards', za najbolje mobilne uređaje, aplikacije i servise. Početkom prošle godine titulu najboljeg pametnog telefona (predstavljenog u 2014.) podijelila su dva pametna telefona – iPhone 6 i LG-jev smartphone G3.

Ove godine žiri je donio odluke za najbolje uređaje i tehnologije koje su kompanije predstavile tijekom prošle godine te je ovog puta samo jedan uređaj odnio titulu najboljeg telefona na svijetu te je najboljim smartphoneom 2015. proglašen Samsungov Galaxy S6 Edge (među nominiranim uređajima bili su još i iPhone 6S, LG G4, Nexus 6P i Samsung Galaxy Note 5). Samsung je već prošlog tjedna na ovom sajmu predstavio njegovog nasljednika čija prodaje počinje već uskoro, no zahvaljujući odličnom hardveru i nadamo se još nešto nižoj cijeni, S6 Edge sigurno će i dalje biti jedan od popularnijih telefona na tržištu.

Veliki novitet koji je donio ovaj uređaj jest zakrivljenost ekrana koja omogućava i novi način korištenja nekih aplikacija, dolazi s odličnim procesorom i kvalitetnom 16MP kamerom, ima senzor otisaka prstiju, mogućnost bežičnog punjenja baterije te radi na Androidu (operativni sustav može se nadograditi na posljednju verziju Android 6.0 Marshmallow). U obrazloženju nagrade navodi se kako ovaj telefon donosi pametan dizajn i impresivne performanse te da o njegovoj popularnosti najbolje govore i potražnja korisnika i odlične prodajne brojke.

Osim nagrade za najbolji pametni telefon, Samsung je na ovom sajmu dobio još jednu nagradu za svoj hardver – njihov pametni sat Gear S2 proglašen je najboljim 'povezanim uređajem', a od ostalih zanimljivih nagrada treba spomenuti i kategoriju najboljeg jeftinog pametnog telefona (cijena ispod sto dolara) u kojoj je pobjedu odnio Xiaomi sa svojim modelom Redmi 2 te kategoriju najboljeg tableta u kojoj je nagradu osvojio Microsoftov Surface Pro 4.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti