Genijalna ideja ili potpuna ludost: Amerikanci pripremaju reality show u kojem je glavna nagrada – put u svemir

Međunarodna svemirska postaja, čini se, postaje televizijski studio. Uz Toma Cruisea, koji želi snimiti prvi svemirski film, u planu je i reality show koji bi pratio svemirskog turista, ali i snimanje svemirske reklame za – kremu za lice.

Martina Čizmić | 18.09.2020. / 09:00

Međunarodna svemirska postaja (Foto: Arhiva/AFP) (Foto: Arhiva/AFP)

Televizijski reality showovi često znaju imati, u najmanju ruku, neobične glavne nagrade. Na stranu novac i automobili, ali neki su showovi nudili i brak ili dijete. Međutim, u SAD-u se priprema snimanje reality showa koji nudi nagradu "izvan ovog svijeta". Doslovno, pobjednik reality showa kao nagradu dobit će put na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).

Zainteresirani kandidati, a kažu kako će se svi moći prijaviti, tijekom showa proći će trening kakav prolaze astronauti u sklopu priprema za put u svemir. Pobjednik će imati priliku u svemiru provesti deset dana, a svaki će njegov korak pratiti televizijske kamere.

Kako javlja američki Deadline, produkcijska kuća koja stoji iza showa pod imenom "Space Hero" (Svemirski junak) surađuje s kompanijom Axiom Space, koja želi izgraditi vlastitu komercijalnu svemirsku stanicu. Tvrtka ima ugovor s NASA-om da izgradi vlastiti svemirski modul koji bi se 2024. trebao pridružiti ISS-u, ali i sa SpaceX-om da u njihovoj kapsuli Crew Dragon 2021. pošalje četiri svemirska turista na ISS.

Čini se kako Međunarodna svemirska postaja i sam svemir postaju sve zanimljiviji za komercijalno korištenje. Podsjetimo, NASA i Tom Cruise navodno razvijaju scenarij za film koji bi se snimao na ISS-u, a kako pišu američki mediji, NASA-ini astronauti u sljedećim bi mjesecima trebali snimiti i prvi komercijalni oglas u svemiru. Radi se o reklami za kreme poznatog brenda Estee Lauder, koje će na teretnoj letjelici biti dostavljene na ISS u studenom, nakon čega bi astronauti trebali isprobati kreme i sve to snimiti.

Izvor: Deadline

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti