Glovo omogućio doniranje žrtvama potresa kroz svoju aplikaciju

Korisnici Glova mogu putem aplikacije izravno donirati novčana sredstva Fondu 5.5. Zaklade SOLIDARNA za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Martina Čizmić | 21.02.2021. / 08:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon potresa koji je pogodio Petrinju i okolicu, pojavile su se brojne humanitarne kampanje koje su prikupljale financijska sredstva za građane na potresom pogođenim područjima. U te su se akcije uključile i brojne tvrtke koje su ili organizirale prikupljanja ili i same donirale.

Kako bi svojim korisnicima omogućio da se također uključe u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava, španjolska tehnološka tvrtka Glovo stavila je svoju aplikaciju na raspolaganje za pomoć stradalom stanovništvu.

Korisnici Glova mogu putem aplikacije izravno donirati novčana sredstva Fondu 5.5. Zaklade SOLIDARNA za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Posljedice razornih potresa su velike i proces normalizacije života u pogođenim područjima trajat će duži period. Imajući to na umu odlučili smo pružiti mogućnost našim korisnicima i za direktnu financijsku podršku stradalom stanovništvu, a sve s ciljem kako bi se njihov svakodnevni život vratio normalnom funkcioniranju u što kraćem periodu, izjavio je Teo Širola, direktor Glova za Hrvatsku, dodajući kako je cilj akcije olakšati proces doniranja i time povećati broj donacija.

Svi koji žele pomoći mogu instalirati aplikaciju Glovo, otvorit ju i u izborniku odabrati kategoriju Fond 5.5 te odabrati iznos donacije prema vlastitim mogućnostima od 20 kn, 50 kn, 100 kn, 200 kn do 500 kn.

Riječ o nastavku podrške stradalom stanovništvu s obzirom da je odmah nakon razornog potresa putem Glova bilo moguće besplatno poslati donacije od namirnica, odjeće do higijenskih i ostalih potrepština.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti