Google pokrenuo Duo aplikaciju za video pozive

Google je napokon lansirao aplikaciju Duo za 'super jednostavne video pozive'.

Monika Nožić Monika Nožinić | 16.08.2016. / 11:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na I/O konferenciji ove godine Google je prikazao svoje Allo i Duo aplikacije, a sada je na svom blogu najavio da je Duo, one-to-one video aplikacija, sada i službeno pokrenuta. "Danas smo objavili Google Duo, jednostavnu 1-to-1 video aplikaciju za pozivanje za Android i iOS operativne sustave. Duo preuzima kompleksnost video poziva pa ćete s vašim kontaktom moći biti u bilo kojem trenutku", poručili su iz Googlea.

Duo je baziran na brojevima telefona pa za pokretanje zahtjeva broj telefona i omogućuje vam povezivanje s vašom kontakt listom. Aplikacija je izrađena tako da radi čak i ako ste na sporoj mreži, a također se može prebacivati između Wi-Fi i mobilnih podataka bez gubljenja poziva.

Aplikacija ima i funkciju pod nazivom Knock Knock koja vam omogućuje da video pozivatelja vidite uživo prije nego što odgovorite na poziv. Objava je tek počela, a očekuje se da će korisnicima širom svijeta biti dostupna za nekoliko dana.

Zanimljivo je da Google već ima servis koji omogućava video pozive - Hangouts, ali kompanija Duo vidi kao proizvod za svakog korisnika i svakodnevnu upotrebu.

Izvor: GoogleBlog

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti