Googleov CEO Larry Page tvrdi da Facebook radi loš posao sa svojim proizvodima

Larry Page, suosnivač Googlea i današnji CEO nije čest gost u intervjuima, međutim kada je gost ne boji se biti iskren u svojim razmišljanjima, pogotovo o konkurentima.

Zimo Zimo Mario Breljak | 18.01.2013. / 11:04

Googleov CEO Larry Page tvrdi da Facebook radi loš posao sa svojim proizvodima

Larry Page, suosnivač Googlea i današnji CEO nije čest gost u intervjuima, međutim kada sudjeluje, ne boji se biti iskren u svojim razmišljanjima pogotovo o konkurentima. Intervju kojeg je dao za Wired, iznio je svoja razmišljanja o raznim temama, uključujući i Facebook i njihovu sposobnost za lansiranje novih proizvoda.

Page je priznao da Facebook dominira u svijetu društvenih mreža, ali „rade izuzetno loš posao sa svojim proizvodima“. Ovaj odgovor došao je u vrijeme kad je Facebook predstavio svoj Graph Search i zadao udarac Googleu, planirajući im uzeti dio pretraživačkog tržišta kojeg Google godinama drži u svojim rukama. Iako je intervju obavljen u prosincu, izašao je tek danas, ali Page nije pokazao zabrinutost u tim trenutcima, pitanje ostaje osjeća li se i danas tako.

Pageov fokus baziran je na tome da nadmaši konkurenciju  za 10 puta, zato što „jednostavna rješenja na kojem rade konkurenti zastare tijekom vremena. Uvijek pokušavam svoje zaposlenike poticati da naprave nešto novo, što konkurencija nema, mislim da je to ključ dobrog poslovanja“. Vjeruje se da upravo zbog takvog stava Page provodi puno vremena  u tajnom Google X laboratoriju u kojem se razvijao i Googleov Self-Drive automobil.

Dotaknuo se i Applea kojeg smatra „izuzetno dobrim u stvaranju malog broja proizvoda, to za njih dobro radi i imaju uspjeha, ali to nas ne zadovoljava. Želimo iskoristiti sve prilike da zbog velike dostupnosti tehnologije učinimo život ljudima boljim“, istaknuo je Page. Na pitanje o zastupljenosti Android OS-a i preuzimanju dominacije od iOS-a, jednostavno je odgovorio „Android je veoma uspješan, i jako smo uzbuđeni zbog toga“.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti