Google je već mapirao veliki dio svijeta, a zahvaljujući opciji Street View detaljno nam je približio brojne ulice, ceste, trgove i druga mjesta koja vjerojatno nikada nećemo posjetiti u čak 220 zemalja pa čak i u dijelovima Arktika i Antarktika. Prilično je detaljno mapirana i Lijepa Naša, a Googleovi automobili snimili do sada su veliki broj fotografija za Street View u brojnim hrvatskim gradovima i mjestima. Ova je usluga u Hrvatskoj dostupna od 2012. i konstantno se ažurira, a osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone.

Deve na Street Viewu Googleovi automobili snimili pomalo neobičnu gužvu koja je postala hit na Street Viewu

Iz ove su kompanije danas objavili kako se njihovi automobili ponovno vraćaju u u Hrvatsku kako bi ažurirali fotografije gradova, cesta i autocesta na svojim kartama: Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Street View automobil (Foto: Google)

Tijekom sljedećih mjeseci Googleovi Street View automobili tako će obilaziti gradove i ceste diljem zemlje, a na svoj put kreću već sutra 8. travnja i trebali bi se zadržati sve do lipnja. Na Googleovim stranicama možete detaljno vidjeti koje će sve gradove njihovi automobili posjetiti (nažalost, nema informacija o točnim danima kada će gdje biti) te će ga tijekom sljedeća tri mjeseca moći vidjeti stanovnici Šibenika, Slavonskog Broda, Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Krapine i drugih gradova.

Slika nije dostupna Nove Googleove kamere: Street View fotografije bit će još kvalitetnije

Povodom povratka na hrvatske ceste, iz Googlea su podsjetili kako prilikom fotografiranja vode računa o privatnosti građana: Kao i uvijek, Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju