Googleovi Street View automobili vraćaju se u Hrvatsku: Evo u kojim će gradovima snimati tijekom proljeća

Googleovci su odlučili ažurirati fotografije iz Hrvatske koje su dostupne u sklopu usluge Street View te se nemojte iznenaditi ako njihove automobile ugledate na našim cestama tijekom sljedećih mjeseci.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.04.2021. / 13:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je već mapirao veliki dio svijeta, a zahvaljujući opciji Street View detaljno nam je približio brojne ulice, ceste, trgove i druga mjesta koja vjerojatno nikada nećemo posjetiti u čak 220 zemalja pa čak i u dijelovima Arktika i Antarktika. Prilično je detaljno mapirana i Lijepa Naša, a Googleovi automobili snimili do sada su veliki broj fotografija za Street View u brojnim hrvatskim gradovima i mjestima. Ova je usluga u Hrvatskoj dostupna od 2012. i konstantno se ažurira, a osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone.

Slika nije dostupna Googleovi automobili snimili pomalo neobičnu gužvu koja je postala hit na Street Viewu

Iz ove su kompanije danas objavili kako se njihovi automobili ponovno vraćaju u u Hrvatsku kako bi ažurirali fotografije gradova, cesta i autocesta na svojim kartama: Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Tijekom sljedećih mjeseci Googleovi Street View automobili tako će obilaziti gradove i ceste diljem zemlje, a na svoj put kreću već sutra 8. travnja i trebali bi se zadržati sve do lipnja. Na Googleovim stranicama možete detaljno vidjeti koje će sve gradove njihovi automobili posjetiti (nažalost, nema informacija o točnim danima kada će gdje biti) te će ga tijekom sljedeća tri mjeseca moći vidjeti stanovnici Šibenika, Slavonskog Broda, Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Krapine i drugih gradova.

Slika nije dostupna Nove Googleove kamere: Street View fotografije bit će još kvalitetnije

Povodom povratka na hrvatske ceste, iz Googlea su podsjetili kako prilikom fotografiranja vode računa o privatnosti građana: Kao i uvijek, Google ulaže maksimalne napore kako bi zaštitio privatnost, a istodobno omogućio svim korisnicima prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih fotografija prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih fotografija koje možete prijaviti pritiskom na tipku “Report a problem” u donjem lijevom kutu fotografije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti