Od danas, Googleove karte sadrže informacije o javnom prijevozu, čiji je cilj pružanje dodatnih usluga u javnom gradskom prijevozu.

“Svatko tko traži upute za prijevoz po Zagrebu sada će koristeći se informacijama o javnom prijevozu Google karata imati mogućnost isplanirati prijevoz po Zagrebu uz pomoć prijevoznih sredstava ZET-a. Linije javnog prijevoza bit će dostupne kao alternativa uputama za smjer prilikom vožnje automobilom ili kretanjem pješice.”, ističu iz Googlea.

Informacije o prijevozu dostupne su u Google kartama u okviru web-preglednika kao i u Google kartama za mobilne telefone.

Kako biste pristupili informacijama o prijevozu, posjetite maps.google.hr, kliknite „Upute“ i upišite polaznu točku i odredište bilo kao adresu ili ime lokacije. Zatim odaberite ikonu „Javni prijevoz“ kako biste dobili mogućnosti javnog prijevoza, vremena polaska, brojeve linija i rute. Kao alternativu isto možete upisati izravno na maps.google.hr/transit.

Kako biste isplanirali putovanje, na ploči s lijeve strane karte kliknite gumb „Preuzmite upute“, zatim kliknite na ikonu „Javni prijevoz“ pa upišite početnu točku i odredište. Izračunat ćemo najbrži put kojim možete doći od točke A do točke B te predložiti vrstu prijevoza  koja najbolje odgovara zadanom vremenu putovanja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju