Hoće li iPhone 8 biti senzacija, ne znamo. Ali 'petica' će biti najprodavaniji iPhone ikad!

Apple će 4. listopada održati konferenciju 'Let's talk iPhone', na kojoj će predstaviti novi iPhone. Stiže li 'petica', ili 'nabrijana četvorka' sa značajnijim softverskim promjenama

Zimo Zimo Ivan Klarić | 29.09.2011. / 11:40

Hoće li iPhone 8 biti senzacija, ne znamo. Ali 'petica' će biti najprodavaniji iPhone ikad!

Apple će 4. listopada održati konferenciju 'Let's talk iPhone', na kojoj će predstaviti novi iPhone.

Stiže li 'petica', ili 'nabrijana četvorka' sa značajnijim softverskim promjenama, saznat ćemo za nekoliko dana.

No, zanimljivo je zapitati se kako će svijet prihvatiti iPhone5. Hoće li najsnažniji svjetski brand opet stvoriti stotine metara duge redove pred svojim prodavaonicama i prodavaonicama operatera? Ima li prostora za novu senzaciju?

Od erupcije oduševljenja korisnika Appleovih proizvoda, koju je izazvalo predstavljanje iPhonea 4 prošlo je 15 mjeseci. To je najdulja stanka između dvaju iPhonea, koji su se kao nova era mobilnih uređaja na tržištu pojavili 2007. godine.

Ima li Apple načina da svakih godinu dana uređajem istog naziva i istog branda izaziva erupciju oduševljenja milijuna ljudi širom svijeta? Ne možemo reći hoće li to uspjeti s, npr. iPhoneom 8, ali za iPhone 5 smo poprilično sigurni – to će biti najjači iPhone ikada!

U prilog takvoj tvrdnji idu i istraživanja jedne od najvećih svjetskih mobilnih oglasnih mreži InMobi, koja pokazuju kako će iPhone 5 kupiti 41 posto stanovnika Sjeverne Amerike, koji koriste mobilni uređaj. Ako se te tvrdnje pokažu točnima, iPhone 5 nadmašit će sve prethodnike. Također, polovica od stanovnika koji će kupiti iPhone 5 učinit će to u prvih pola godine od kada se uređaj nađe na tržištu. Uz takve rezultate tržišni udio Appleove mobilne platforme porastao bi s 27 posto u lipnju, na čak 41 posto.

Prema istim istraživanjima, ukoliko Apple ne predstavi potpuno novi iPhone, već modificiranu verziju posljednjeg modela, interes će biti znatno manji. Tek 15 posto stanovnika Sjeverne Amerike odlučit će se na njegovu kupnju.

Studija pokazuje i da se više od polovice, čak 52 posto korisnika BlackBerry-a planira prebaciti na iPhone 5, ukoliko ga Apple predstavi 4. listopada. Također, svaki četvrti korisnik Androida, zamijenit će taj operativni sustav onim u novom iPhoneom 5.

- Kada ga primite u ruku nevjerojatan je – rekao je početkom lipnja 2010. godine Steve Jobs predstavljajući iPhone 4 pod sloganom „To mijenja sve. Ponovo.“ iPhone 5 razlikovat će se od svih prethodnika i po tome što ga, po svemu sudeći, neće predstaviti Steve Jobs, već novi Appleov čelnik Tim Cook, kojemu je ovo prvo veliko predstavljanje na kormilu najjačeg svjetskog branda, Applea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti