Honor predstavio svoj novi preklopni telefon koji bismo uskoro mogli vidjeti i u Europi

Svi predstavljeni uređaji trenutno su dostupni samo u Kini, no očekuje se da bi trebali doći i na europsko tržište.

Martina Čizmić | 23.11.2022. / 14:46

Honor Magic Vs (Foto: Honor)

Honor je predstavio dva nova uređaja u svojoj ponudi. Radi se o preklopnom telefonu, Honor Magic Vs, koji bi se trebao pojaviti i na europskom tržištu, te Honor 80, telefon N serije koji je namijenjen korisnicima koji puno vremena provode u proizvodnji multimedijskog sadržaja. 

Izuzetno nam je drago što vam možemo predstaviti našu sljedeću generaciju preklopnog pametnog telefona HONOR Magic Vs, naše perjanice koja revolucionarne inovacije i iznimno korisničko iskustvo pretače u elegantan i moderan dizajn, rekao je George Zhao, izvršni direktor Honora. Honor Magic Vs bit će naš prvi preklopni flagship model koji će debitirati na inozemnim tržištima te smo uvjereni da će donijeti velik napredak i promijeniti način na koji ljudi diljem svijeta koriste svoje pametne telefone.

Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, Honor Magic Vs debeo je samo 12,9 mm kada je sklopljen i teži samo 261 g, što ga čini trenutačno najtanjim u svom segmentu, ali i ugodnijim za držanje u ruci i korištenje. Opremljen je baterijom od 5000 mAh koja podržava brzo punjenje, a koja bi, kažu u Honoru, trebala izdržati cjelodnevno korištenje.

Poput nekih drugih preklopnih telefona na tržištu, ovaj uređaj koristi unutarnji fleksibilni ekran i vanjski, manji ekran. Iz Honora ističu kako se radi o simetričnom zaslonu bez razmaka i vidljivog nabora, a hoće li tako ostati i nakon nekoliko mjeseci korištenja, tek treba vidjeti. Istaknuli su kako uređaj ima laganu šarku koja je izrađena posebnom tehnologijom - lijevana je u jednom komadu, zbog čega je broj komponenti smanjen s 92 na samo 4. Šarka je izrađena od kvalitetnih materijala koji se koriste u zrakoplovnoj industriji i, tvrde u Honoru, može izdržati više od 400 tisuća otvaranja.

Može se pohvaliti 6,45-inčnim zaslonom kada je preklopljen, s omjerom širine i visine 21:9 i omjerom zaslona i tijela od 90%. Rasklopljen ima zaslon od 7,9 inča, čime se približio tabletima, a korisnicima bi trebao olakšati rad i pregledavanje dokumenata i multimedijskih sadržaja. 

Iz Honora su naglasili kako su posebnu pozornost posvetili zdravlju očiju svojih korisnika, pa tako Honor Magic Vs dolazi s osvježavanjem zaslona na 120 Hz, funkcijom Dynamic Dimming koja podešavanjem svjetline zaslona osigurava poboljšani kontrast u mraku, ali i novom značajkom Circadian Night Display, koja smanjuje negativne učinke plave svjetlosti i korisnicima pomaže da poboljšaju kvalitetu sna te energiju i produktivnost tijekom dana. Također, oba su zaslona opremljena tehnologijom zatamnjivanja od 1920 Hz PWM koje smanjuje titranje.

Uređaj dolazi sa sustavom tri kamere koji se sastoji od glavne kamere IMX800 od 54MP, ultraširoke i makro glavne kamere od 50MP i 3X optičke zoom kamere od 8MP. Njima dodatno pomaže Image Engine i umjetna inteligencija, kako bi fotografije bile što bolje i u lošijim uvjetima. 

Pokreće ga Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, a dolazi s 8 GB RAM-a i 256 GB pohrane ili 12 GB RAM-a i 256/512 GB pohrane.

Zanimljiva je novost dvostruki sigurnosnni sustav - Dual TEE (Trusted Execution Environment) razvijen u suradnji s Qualcommom, a koji korisnicima nudi zaštitu na hardverskoj razini, osiguravajući poboljšanu privatnost i sigurnost. Pokreće ga Honorov MagicOS 7.0 temeljen na Androidu 12, a dolazi sa svim uobičajenim Google servisima. 

Osim Magic Vs, predstavljena je i serija Honor 80 u kojoj se nalaze Honor 80 Pro i Honor 80. Namijenjen prije svega kreatorima multimedijskog sadržaja, ova je serija opremljena značajkom AI Vlog Master koja pomaže u točnom identificiranju scenarija snimanja i preporučuje najprikladniji način snimanja, uključujući Macro, Night, Portrait, Solo Cut, Multi-Video i HDR Video, dok se Honor Image Engine osigurava obrada slike i prilagođavanje različitim uvjetima osvjetljenja. 

Honor 80 serija (Foto: Honor)

Baš kao i Magic Vs, Honor 80 serija dolazi sa sustavom tri kamere na stražnjoj strani. Tako je za snimanje fotografija zadužena glavna kamera od 160MP, s velikim senzorom od 1/1,56 inča s pikselom od 2,24µm, a tu su još i kamere od ultraširoka kamera od 50MP (Honor 80 Pro) odnosno 8 MP (Honor 80) i ona od 2MP za dojam dubine na fotografijama.

I ovdje je prisutan Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, baterija od 4800 mAh te Honorov MagicOS 7.0 temeljen na Android 12 operativnom sustavu. 

HONOR Magic Vs u Kini će se prodavati po cijeni od 7499 RMB. dok će za Honor 80 seriju biti potrebno izdvojiti od 2699 RMB na više. Cijene, kao i dostupnost za Europu još uvijek nisu poznate. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti