HP predstavio još sigurnija i izdržljivija prijenosna računala

Dugotrajna autonomija i posebna sigurnost glavne su značajke novih HP-ovih računala.

Martina Čizmić | 13.11.2018. / 10:11

HP Spectre x360 13 (Foto: HP) (Foto: HP)

HP je predstavio nove uređaje u već dobro poznatim linijama Spectre i Elite. 

Tradicionalne granice između privatnog i poslovnog života polako se gube. Ljudi žele tehnologiju koja se jednostavno prilagođava njihovu načinu života i rada, kao i uređaje koji im omogućuju izražavanje, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, glavna direktorica i potpredsjednica osobnih korisničkih sustava u regiji Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc. Najnovije inovacije u linijama Spectre i Elite pružaju stil i ujedno postavljaju nove standarde performansi, povezivanja i sigurnosti.

Redizajnirani uređaji HP Spectre x360 13 i HP Spectre x360 15 postaju dio portfelja računala HP Spectre, a karakterizira ih izniman dizajn, sigurnost i performanse.

Oba se uređaja odlikuju visokom kvalitetom izrade u tamnosivoj i tamnoplavoj boji s bakrenim odnosno mjedenim detaljima. Funkcionalnost je važna pa je USB-C priključak sada postavljen na desni rub uređaja za bolju organizaciju kabela, a uglati rub omogućuje jednostavnije podizanje poklopca sa sve tri strane. Jedinstven dizajn zvučnika s malim otvorima za bolju propusnost zvuka omogućuje reprodukciju zvuka sustava Bang & Olufsen.

Nova linija proizvoda Spectre opremljena je i naprednim sigurnosnim rješenjima. Prekidač za isključivanje kamere omogućuje njeno isključivanje kad nije u upotrebi. Sadrži dodatnu značajku HP Sure View, odnosno zaslon s integriranom zaštitom od pogleda koji štiti korisnike od znatiželjnih pogleda u javnim prostorima.

HP Spectre x360 15 (Foto: HP) (Foto: HP)

Uređaji su izrađeni za rad bez prekida sa stalnim pristupom internetu, a to znači i dugotrajnu bateriju. Tako Spectre x360 ima bateriju koja traje do 22,5 sati, što predstavlja povećanje od 37 % u odnosu na prethodnu generaciju, i do 17,5 sati rada na uređaju Spectre x360 15. Uz dodatnu opciju gigabitne 4G LTE mreže na uređaju od 13 inča i brzu Wi-Fi vezu uz brzinu preuzimanja do 1 Gbps na oba uređaja povezivanje vam je omogućeno gdje god se nalazili. Način rada Connected Modern Standby omogućuje stalno ažuriranje e-pošte, kalendara i kontakata, a aktivacija čitačem otisaka prstiju i aktivacija glasom omogućuju gotovo trenutačnu prijavu.

HP Command Center rješenje je s do četiri načina rada koje služi za optimizaciju performansi sustava, brzine ventilatora i temperature ovisno o tome koje su aplikacije u upotrebi. Možete promijeniti brzinu ventilatora kako bi bili tiši dok gledate film ili povećati snagu tijekom rada sa zahtjevnijim aplikacijama, npr. uređivanja fotografija.

Dok je Spectre x360 13 dolazi s Intel Core procesorima 8. generacije, a Spectre x360 15 ima šesterojezgrene Intel Core procesore 8. generacije i dodatni grafički procesor NVIDIA GeForce GTX 1050Ti s Max Q dizajnom. Osim toga, Spectre x360 15 nudi različite zaslone, uključujući 4K dodirni zaslon ili 650-nitni FHD zaslon, jedan od najboljih zaslona u industriji, i do dva Thunderbolt 3 priključka koji podržavaju dva 5K zaslona.

HP EliteBook x360 1040 G5 (Foto: HP) (Foto: HP)

Novi HP EliteBook x360 1040 G5 konvertibilno je računalo od 14 inča sa zaslonom od 13 inča. Ovaj uređaj s aluminijskim kućištem izrađenim CNC tehnologijom s eloksiranim premazom, izrađen je kako bi prošao stroga ispitivanja prema standardu MIL-STD (vojni standard američke vojske).

Uz do 17 sati autonomije, ima gigabitnu 4G LTE mrežu, dodatni HP-ov zaslon protiv odsjaja za vanjsku upotrebu i 700-nitni zaslon te dodatnu značajku HP Sure View koja sjajno funkcionira u zatvorenom i na otvorenom. EliteBook x360 1040 i svi Elite uređaji dolaze s HP-ovim sigurnosnim rješenjima s hardverskom podrškom i jedinstvenim značajkama, kao što su HP Sure Start 4. generacije, jedini BIOS sa značajkom samooporavka i HP Sure Recover s ugrađenom opcijom popravka, koje omogućuju oporavak računala u tek nekoliko minuta.

EliteBook x360 1040 ima Intel Core procesore 8. generacije, do 32 GB radne memorije i do 2 TB na disku.

HP Spectre x360 13 bit će dostupan u Hrvatskoj u studenom po cijeni već od 9000 kuna, dok će HP Spectre x360 15 biti dostupan u prosincu po cijeni već od 9500 kuna. HP EliteBook x360 1040 bit će dostupan u studenom po cijeni već od 9000 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti