Hrvatska inovacija nagrađena s tri nagrade na izložbi inovacija u Južnoj Koreji

Hrvatski inovatori još su jednom pokazali da se nalaze u samom svjetskom vrhu.

Martina Čizmić | 06.11.2023. / 15:40

Dodjela posebne nagrade za inovaciju CONNEKT (Foto: Lovro Stipanović)

Na izložbi inovacija SIIF (Seoul International Invention Fair) koja se održala od 1. do 4. studenog 2023. u Seoul World trade centru (COEX), hrvatski inovatori Lovro Stipanović i Josip Oroz sa svojom inovacijom CONNEKT - “World’s first smart, modular plug&play system“ osvojili su tri nagrade. Posebno treba izdvojiti osvojeno prvo mjesto i zlatnu medalju za njihovu inovaciju te posebnu nagradu singapurske asocijacije inovatora i nagradu za najbolju inovaciju iranske institucije za istraživanje i razvoj.

Izložba inovacija SIIF u Južnoj Koreji najveća je izložba inovacija pod organizacijom IFIA (International Federation of Inventors Association), a hrvatskim su inovatorima sudjelovanje omogućili Fakultet elektrotehnike i računarstva te Strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Samobor i Hrvatska zajednica inovatora.

Nagrađeni inovator Lovro Stipanović i organizatori ARCA 2023 Hrvatski inovator nagrađen posebnom nagradom Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo

Pod mentorstvom profesora Ivana Vlainića i Nedeljka Štefanića, hrvatski su inovatori u konkurenciji preko 500 inovacija i 2000 autora iz više od 26 zemalja pobjedom u Južnoj Koreji, jednoj od tehnološki najrazvijenijoj zemlji u svijetu, stali uz bok mnogim već etabliranim tvrtkama i inovativnim rješenjima te potvrdili kako imaju inovaciju
spremnu za praktičnu primjenu širom svijeta, a prednosti koje ova inovacija sa sobom nosi u potpunosti bi unaprijedili dosadašnji način života.

Natjecanje je održano u nekoliko kategorija - inovatori pojedinci, istraživački timovi iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvene ustanove te tvrtke koje se bave istraživačkim radom, a naši su inovatori od prvog dana izložbe plijenili pozornost ne samo stručnog žirija nego i brojnih posjetitelja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti