Hrvatski srednjoškolci na geografskoj olimpijadi osvojili srebrnu i dvije brončane medalje

HGD ističe kako su članovi hrvatskog olimpijskog tima ovogodišnjim rezultatima ponovno proslavili hrvatsku geografiju i Republiku Hrvatsku.

Hina | 17.08.2021. / 15:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Hrvatski tim je na 17. svjetskoj geografskoj olimpijadi osvojio srebrnu i dvije brončane medalje, priopćilo je u utorak Hrvatsko geografsko društvo (HGD).

U konkurenciji 180 natjecatelja iz 46 država Maks Vincek osvojio je srebrnu medalju, a Ema Buljan i Mislav Maldini brončanu medalju.

Na 17. svjetskoj geografskoj olimpijadi, održanoj od 10. do 16. kolovoza, Hrvatsku su predstavljali Ema Buljan (Gimnazija Dinka Šimunovića u Sinju), Nika Kilić (IV. gimnazija Marko Marulić u Splitu), Mislav Maldini (Gimnazija Franje Petrića u Zadru) i Maks Vincek (II. gimnazija Zagreb).

Učenici su odabrani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na Državnim natjecanjima iz geografije te na temelju dodatnih kvalifikacija, a na Olimpijadu su ih vodili Ivan Ivić i Ivan Šulc s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovanje tima na Olimpijadi organiziralo je Hrvatsko geografsko društvo.

HGD ističe kako su članovi hrvatskog olimpijskog tima ovogodišnjim rezultatima ponovno proslavili hrvatsku geografiju i Republiku Hrvatsku. Hrvatski olimpijski tim je od 2011. godine, od kada redovito sudjeluje na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, osvojio ukupno 27 medalja – sedam zlatnih, devet srebrnih i 11 brončanih, navode u priopćenju.

S obzirom na aktualnu pandemiju, Svjetska geografska olimpijada ove godine održana je u potpunosti online u organizaciji Turskog geografskog društva iz Istanbula, pri čemu je hrvatski tim sve dijelove ispita pisao na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti