Agri-tech startup Agrivi sustav je za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom koji poljoprivrednicima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje kreće na svjetsko startup natjecanje. 

Natjecanje pod imenom World Startup Competition održava se krajem studenog u Seoulu u Koreji kao dio Startup Nation Summita, dok se u Kopenhagenu odražava Creative Business Cup natjecanje gdje je Agrivi nominiran kao ovogodišnji predstavnik od strane Hrvatske unije malih poduzetnika. 

Agrivi je u međuvremenu otvorio ured u Londonu kako bi osigurao investiciju od 10 milijuna kuna potrebnu za internacionalnu ekspanziju i pozicioniranje na agri-tech tržištu vrijednom nekoliko milijardi eura.  

Agrivi su prvotno podržali hrvatski privatni investitori, od kojih je većina iz Rijeke, tako da je tvrtka trenutno u 100% hrvatskom vlasništvu. Daljnje potrebne investicije se očekuju dijelom od hrvatskih privatnih investitora i tvrtki koje prepoznaju izniman napredak i potencijal projekta te žele podržati njegov internacionalni razvoj, dok se veći dio investicije očekuje od vanjskih investicijskih fondova koji pokazuju značajan interes i s kojima su pregovori već u tijeku, a realizacija se očekuje u narednim mjesecima.  

Uprava i razvojni centar će ostati u Kutini, gdje Agrivi trenutno zapošljava visoko obrazovane informatičare, agronome i ekonomiste, a čiji broj bi s realizacijom investicije trebao dodatno rasti. Na vanjskim tržištima, Agrivi će biti prisutan putem vlastitih lokalnih prodajnih ureda i distributera.  

Pripreme za širenje na tržišta Engleske, Francuske, Italije, Poljske i Rusije su već u tijeku, a širenje je već započelo nedavno objavljenim partnerstvom s distributerom u Nigeriji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju