Hrvatski startup Dineroone putem ICO i nove kriptovalute žele prikupiti još 18 milijuna eura

Dineroone želi modernizirati postojeći način plaćanja, olakšati praćenje protoka novca poslovnim subjektima, a korisnicima (konzumentima) ponuditi nova platna rješenja.

Martina Čizmić | 03.02.2018. / 08:06

Dineroone pametna blagajna (Foto: Dineroone) (Foto: Dineroone)

Zahvaljujući groznici kriptovaluta koja je, čini se, uhvatila cijeli svijet i u Hrvatskoj se pojavljuju startupovi koji koriste sve prednosti koje kriptovalute donose.

Jedan od takvih startupa je i Dineroone koji želi modernizirati postojeći način plaćanja, olakšati praćenje protoka novca poslovnim subjektima, a korisnicima (konzumentima) ponuditi nova platna rješenja.

Vizija je stvoriti i lansirati Dineroone višenamjensku blagajnu i platformu kojoj će jedna od glavnih karakteristika biti automatsko brojanje gotovinskog novca u blagajni i slanje izvještaja u stvarnom vremenu vlasnicima poslovnih subjekata.

Sustav pametne blagajne će kroz svoju platformu pružiti nativnu mogućnost plaćanja kritpovalutama i karticama (besplatan POS bez mjesečnih obveza uz povoljnije naknade) te ponuditi vlastita softverska rješenja i cloud based aplikaciju za praćenje svih transakcija (podizanje i polaganje gotovinskog novca u blagajnu, kriptovalutnih trasnakcija i kartičnih transakcija) uz vlastito softversko rješenje za izdavanje računa.

Ideje za sve karakteristike proizašle su iz svakodnevnih problema s kojim se susreću poduzetnici. Cilj je da Dineroone pametna blagajna bude jedinstveno „all-in-one“ rješenje koje će integrirati sve potrebne uređaje i software u jedan gotovi proizvod krajnje jednostavan za korištenje.

U skladu s vremenom u kojem živimo i tehnologijom koje ono donosi, želja nam je stvoriti rješenje koje će promijeniti dosadašnje iskustvo s platnim transakcijama i progurati ga u novo doba. Svi smo se u jednom trenutku života susreli s platnim sustavima, no malo nas razmišlja o procesu koji stoji iza toga. Naš cilj je unaprijediti taj svakodnevni proces kako bi uštedjeli vrijeme, poboljšali sigurnost te unaprijedili njegove postojeće karakteristike u skladu s novim životnim standardima, kažu Martina i Marija Zeljko, osnivačice Dinera.

Kroz privatne investicije projekt je dosad prikupio nešto više od 1 milijun eura, no kako je proizvodnja čitavog sustava kapitalno vrlo intenzivna potrebno je ući u novu rundu prikupljanja kapitala u iznosu od 18 milijuna eura i to kroz novu kriptovalutu i initial coin offering (ICO) - Dinero.

Investitori u projekt postaju suvlasnici (dioničari) nove fime koja će proizvesti čitavi sustav te prodavati isti poslovnim korisnicima na globalnom tržištu. Investitorima tj. suvlasnicima će se isplaćivati godišnja dividenda ostvarena od profita (od prodaje blagajni i usluga) te mjesečna dividenda od kartičnih i kritpovalutnih transakcija izvršenih putem platforme.

Investirati je moguće putem postojećih kriptovaluta Bitcoina (BTC) i Ethereuma (ETH), a za više informacija posjetite internetsku stranicu Dineroone.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti