Huawei P9 Lite, uređaj koji podiže granice srednje klase

Na današnjem tržištu razlikujemo tri klase pametnih telefona, niskobudžetni, srednje i premium, a naravno govorimo o cjenovnim razredima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 26.07.2016. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei se zadnjih godinu dana prilično istaknuo novom P9 serijom uređaja, oko koje je pokrenuta i prilično jaka medijska kampanja. Radi se o novim uređajima P9 i P9 Lite, a u ovom tekstu osvrnut ćemo se na potonji model.

Naime, P9 Lite je svojevrsni ‘mlađi brat’ serije P9 koji je podignuo srednju klasu pametnih telefona na sasvim jedan novi nivo. Cjenovno pristupačan, P9 Lite privlači pažnju svojim karakteristikama i vrhunskom kamerom koja u nekim segmentima čak nadmašuje i onu na P9, a o čemu će biti više govora u nastavku, no krenimo redom.

Cilj Huawei-a glede novog P9 Lite je bio kreirati pametni telefon koji je bolji od njegovo prethodnika P8 Lite, a da pritom zadrže konkurentu cijenu, pa koliko je zapravo dobar ovaj uređaj? 

Prvo što ćete primijetiti jest da je P9 Lite mrvicu veći od prethodnika, pa tako dolazi s većim zaslonom od 5.2 inča, samim time i FullHD rezolucijom, što nam je uvijek drago vidjeti kod pametnih telefona, odnosno rezolucija ekrana je ista kao i na jačem P9 modelu. Osim toga, tu je i najnovija verzija Gorilla Glass 4 stakla koja daje posebnu čvrstoću zaslonu. Iako je nešto veći od prethodnika, P9 Lite je zadržao malu težinu od svega 147 grama i debljine je samo 7.5mm.

Platforma SmartPower 4.0 brine se za bateriju na uređaju, odnosno njezinu potrošnju, pa tako korisnik ima mogućnost odabira između tri različite postavke, odnosno za performanse, pametni mod ili ultra-štedljivi mod, a iz priloženog se vidi koji mod služi za što, no valja spomenuti da potonji mod može produžiti trajanje baterije za čak 100%.

Ono što je najzanimljivije na P9 Lite je definitivno odlična kamera koja se pokazala kao pun pogodak iz nekoliko razloga. Čim se poigrate malo uređajem odmah ćete primijetiti da je kvaliteta fotografija doista vrlo visoka, te kako su u Huawei-u itekako puno pažnje posvetili upravo kameri. Kamera osim klasičnog, nudi i PRO fotografski način snimanja, što znači da će i oni zahtjevniji korisnici doći na svoje, jer je moguće ručno kontrolirati ekspoziciju, ISO osjetljivost, balansiranja bijele boje, dok je kadriranje pojednostavljeno zahvaljujući posebnoj mreži na zaslonu. Osim za slikanje P9 Lite ima i PRO način za video snimanje, a koji nema čak niti premium model P9, a radi se o situacijama u kojima je potrebna visoka kvaliteta videa, pa se čak i u slabijim svjetlotnim uvjetima P9 Lite pokazao kao izvrstan uređaj.

Sve u svemu, nakon nekoliko dana testiranja uređaja, možemo samo reći da Huawei P9 Lite opravdava svoju cijenu, jer doista nudi pregršt mogućnosti poput kamere, čitača otisaka prstiju, softver za bateriju, kvalitetnu izradu, dobru ergonomiju i predivan dizajn. P9 je definitivno serija koja je Huawei ponovo stavila na kartu visokokvalitetnih pametnih telefona, na ovom sve kompetitivnijem tržištu.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti