Huawei predstavio inovativna rješenja za pojednostavljenu mrežu i podatkovne centre za inteligentni svijet

Kako su tijekom Summita istaknuli iz Huaweija, povezivost je ključna za digitalizaciju, a mreže su ključne u cijeloj priči.

Martina Čizmić | 08.03.2023. / 16:25

Summit o digitalnoj transformaciji industrije (Foto: Huawei)

Tijekom nedavno održanog Mobile World Congressa u Barceloni, Huawei je održao peti Summit o digitalnoj transformaciji industrije te je okupio klijente iz globalne industrije i partnere. Raspravljalo se o tome kako će digitalne tehnologije utjecati na budućnost - od razvoja svjetskog gospodarstva, sve do globalnih kultura, društava i okoliša. Osim toga, Huawei je predstavio novu seriju naprednih rješenja za pojednostavljene mreže s kojima podatkovni centri mogu izgraditi čvrst temelj, vodeći razvoju novih podatkovnih centara i oslobađanju digitalnih inovacija.

Huawei će ojačati svoju poziciju na tržištu i nastaviti potragu za inovacijama. Spremni smo koristiti vodeće tehnologije, a zajedno s našim partnerima omogućit ćemo digitalizaciju industrije, pomoći malim i srednjim poduzećima u pristupu inteligenciji i promicati održivi razvoj, zajedno stvarajući novu vrijednost, istaknuo je u svom uvodnom govoru David Wang, Huaweijev izvršni direktor, predsjednik Upravnog odbora “ICT Infrastruckture” i predsjednik Enterprise BG-a

Napredna tehnološka rješenja koja je Huawei ponudio u Barceloni, mogu značajno doprinijeti velikim i srednjim poduzećima u svakodnevnom poslovanju budući je digitalizacija trenutno glavni prioritet u svim granama ekonomije. Sigurna sam kako će ovakva inovativna tehnologija omogućiti učinkovitiju uslugu prema klijentima i partnerima, ali i pružiti bolje korisničko iskustvo za sve javne usluge. Hrvatski IT sektor jedan je od najperspektivnijih i najbrže rastućih grana ekonomije, a brojne hrvatske IT kompanije posluju i na globalnom tržištu. Suradnja s velikim globalnim imenima, poput Huaweija, mogu dodatno potaknuti daljnji rast i razvoj tog sektora, istaknula je Jasminka Martinović, direktorica ICT Udruge unutar Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Kako su tijekom Summita istaknuli iz Huaweija, povezivost je ključna za digitalizaciju, a mreže su ključne u cijeloj priči. Stoga su u ovom kineskom proizvođaču odlučni pomoći tvrtkama u izgradnji inteligentnih mreža u cloudu sa sinergijom mreže, pojednostavljenom arhitekturom i značajkama za uštedu energije, čime se maksimizira digitalna produktivnost i stvara vrhunsko iskustvo.

Dodaju kako su pohranjivanje i računalna snaga postali jedan od ključnih strateških resursa poduzeća.

Steven Zhu, predsjednik odjela za razvoj i upravljanje partnerima Huawei Enterprise BG, rekao je da je Huawei predan suradnji s partnerima kako bi se međusobno nadopunjavali i motivirali partnere da proaktivno podržavaju korisnike.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti