Huawei predstavio novu seriju satova: Klasičan dizajn, dugotrajna baterija i pregršt opcija

Huaweijeva nova serija pametnih satova još se više približila klasičnom dizajnu sata, koji je moguće nositi i u teretanu i u sobu za sastanke.

Martina Čizmić | 14.09.2023. / 16:26

Galerija

 Huawei je u Barceloni predstavio novu seriju svojih pametnih satova - Huawei Watch GT 4, kojom se dizajnom još malo približio izgledu klasičnih satova. No, iako ova nova serija zaista sadrži elemente klasičnih satova, kao što su metalne narukvice i kotačić sa strane, Huawei se pobrinuo da unese dovoljno pametnih značajki koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike.

Novi satovi dio su Huaweijeve filozofije “Fashion Forward” kojom žele modu i tehnologiju odvesti korak naprijed. Kako je istaknuto na predstavljanju, nitko zbog brige za zdravlje ili željom za sportskim načinom života ne bi trebao kompromitirati svoj stil.

Tako novi Huawei Watch GT 4 zadržava prepoznatljivu dizajnersku crtu i geometrijsku estetiku svojih prethodnika. Već uobičajeno, pametni sat dolazi u dvije varijacije - Huawei Watch GT 4 od 46 milimetara s oktagonalnim dizajnom i robustnom vanjštinom, te nešto manji Huawei Watch GT4 od 41 milimetara kod kojeg je naglasak, osim na izdržljivost stavljen i na eleganciju. Prilikom predstavljanja istaknuto je kako je manja verzija, još manja od prethodnika te je namijenjena prije svega ženama koje žele imati pametni sat u elegantnom kućištu, koji mogu jednako ugodno nositi u teretanu, kao i na svečanu večeru.

Satovi dolaze ukupno u osam “boja” odnosno kombinacija. Verzija od 46 milimetara dolazi s integriranom čeličnom narukvicom, smeđom kožnom narukvicom i dinamičnom zelenom i crnom narukvicom. Istovremeno, verzija od 41 milimetar dolazi s dvobojnom metalnom narukvicom, milaneze narukvicom te bijelom kožnom narukvicom.

Predstavljanje Huawei Watch GT 4 (Foto: Zimo)

Posvećen brizi za zdravlje

Iako je Huawei ovim satovima naglasak stavio na modu i dizajn, posebnu su pozornost posvetili zdravlju i fitnessu. Tako novi satovi dolaze s dvije tehnologije koje će podići brigu za tijelo na novu visinu. Sleep Breathing Awareness je opcija koja prati korisnika tijekom spavanja i bilježi njegove otkucaje srca, ali i frekvenciju disanja, te daje savjete kako se bolje odmoriti, ali i upozorava na potencijalne zdravstvene tegobe koje nepravilno disanje može signalizirati. S druge strane, za žene je napravljen poboljšani Menstrual Cycle Management 3.0 koji predviđa plodne dane, ali i bilježi promjene u ciklusu koje mogu signalizirati trudnoću ili probleme sa zdravljem. Zahvaljujući inteligentnoj analizi i praćenju korisničkih fizioloških indikatora (otkucaji srca tijekom spavanja, temperatura tijela, disanje i drugo), preciznije prati menstrualni ciklus.

Oni koji vode brigu o svom zdravlju dobit će snažnog saveznika u obliku TruSeen 5.5+ sustava za praćenje zdravlja koji uključuje algoritam temeljen na Huaweijevom dugogodišnjem istraživanju o praćenju zdravlja korisnika. Zahvaljujući tome, tvrde u Huaweiju, korisnici će imati do 30 posto točnije očitanje zdravlja srca, čak i tijekom napornih aktivnosti ili niskih temperatura. Nadograđeni TrueSleep 3.0 daje bolje podatke o navikama spavanja korisnika, a u kombinaciji sa opcijom Sleep Monitoring, korisnicima pruža sveobuhvatno razumijevanje njihovih navika spavanja.

Posebna je pozornost posvećena korisnicima koji žele ostati fit i brinu se za svoju fizičku spremu. Nova aplikacija Stay Fit omogućuje im da na jednom mjestu prate svoje svakodnevne aktivnosti i statistiku tijekom vježbanja (broj potrošenih kalorija, trajanje vježbanja i aktivnost u uspravnom položaju). Uz podsjećanje korisnika da je vrijeme da se pokrene tijekom dana, Stay Fit u kombinaciji s mobilnom aplikacijom Huawei Health, dodjeljuje virtualne medalje za postignute nove fitness ciljeve i rekorde. Korisnici imaju pristup više od 100 različitih sportskih modova, odnosno praćenja više od 100 različitih aktivnosti, što će dodatno olakšati i potaknuti korisnike na vježbanje.

Huawei Watch GT 4 (Foto: Zimo)

Kako bi istaknuo posvećenost zdravom načinu života i promovirao ga, Huawei je kao ambasadore angažirao dva prepoznatljiva lica. Sir Mo Farah poznati je britanski maratonac koji, iako još uvijek trči natjecateljski sve više razmišlja o sportskoj mirovini. No, kako je sam istaknuo, iako se možda više neće aktivno natjecati, to ne znači da neće nastaviti s aktivnim životom.

Podaci koje moji treneri i ja možemo dobiti iz satova pokazali su se nezamjenjivima tijekom mog natjecanja na najvišoj razini. Kako prelazim iz profesionalnog trčanja u opušteniji način života, uzbuđen sam što ću moći istražiti što život nudi i izvan trkaćih staza, istaknuo je Sir Mo Farah.

S druge stane, Pamela Reif poznata je fitness i lifestyle influencerica, koja je svojim vježbama na Instagramu potaknula milijune da porade na svom fizičkom izgledu i kondiciji.

Nevjerojatno je kad razmišljate da smo Huawei i ja u isto vrijeme krenuli na naše fitness putovanje. U posljednjih 10 godina, otkako sam profesionalna fitness trenerica, tehnologija je odigrala veliku i značajnu ulogu u pomaganju da ljudi žive zdravije živote. Huawei je cijelo to vrijeme bio inovativan, ali na zaista cool način, istaknula je Reif.

Kako se na predstavljanju moglo vidjeti, novi Huawei Watch GT 4 ima i neke nove softverske značajke. Tako je moguće pročitati i brzo odgovoriti na poruke odmah sa sata, ali i koristiti druge aplikacije za slušanje glazbe a zadržati mogućnost upravljanja glasnoćom i redoslijedom pjesama sa sata.

Iz Huaweija ističu kako su, unatoč novim opcijama, zadržali dugotrajnu izdržljivost baterije. Tako verzija od 46 milimetara ima bateriju koja može izdržati do 14 dana korištenja, a verzija od 41 milimetar do tjedan dana.

Posebno su istaknuli kako je Huawei Watch GT 4 moguće koristiti bez obzira koji pametni telefon korisnik ima. Dovoljno je iz trgovine aplikacija (Google Play, App Store ili App Gallery) preuzeti aplikaciju Huawei Health i povezati uređaje.

Huawei Watch Ultimate (Foto: Zimo)

HUAWEI Watch Ultimate Gold Edition prvi je zlatni pametni sat branda koji dolazi sa zlatnim okvirom, zlatnom krunom s 3D trapezoidnim uzorcima izrezbarenim postupkom graviranja dijamantnim rezom, kao i zlatnim PVD titanijskim remenom s podesivom leptir kopčom. I baš kao što mu ime govori, sat će biti dostupan samo na odabranim tržištima po "zlatnoj" cijeni od 2999 eura 

Huawei Watch GT 4 bit će dostupan u Hrvatskoj u obje verzije. HUAWEI WATCH GT 4 od 46 mm u verziji Metal po cijeni od 399 eura, Black Rubber 279 eura, Rainforest Green 299 eura.

HUAWEI WATCH GT 4 od 41 mm u verziji Gold Milanese po cijeni od 349 eura, White Leather 279 eura, Two Tone metal 399 eura.

Ali to nije sve

Uz pametne satove, Huawei je predstavio i niz drugih uređaja, za koje trenutno nije poznato hoće li i kad biti dostupni na hrvatskom tržištu. 

Huawei FreeBuds Pro 3 TWS nove su bežične slušalice koje se nalaze u jednodijelnom glatkom staklenom kućištu izrađenom od nano obrađenog staklenog materijala, zajedno s dvostrukim Ultra-hearing driverom za jasnije visoke tonove te nadograđeni Triple Adaptive EQ za autentičnu kvalitetu zvuka.

Predstavljene su i potpuno nove pametne naočale - Huawei Eyewear II koje omogućavaju korisniku da sluša glazbu ili odgovori na poziv, a da pri tome nema ništa u ušima te je u potpunosti svjestan svijeta oko sebe. Za sad naočale imaju samo audio funkciju.

I na kraju predstavljen je Huawei PaperMatte, tablet koji donosi taktilno i papirnato iskustvo gledanja zaslona. U kombinaciji s pametnom olovkom, ovaj 11,5-inčni tablet korisnicima omogućuje zapisivanje i crtanje po zaslonu tableta, a da pri tome imaju osjećaj kao da crtaju po papiru. Kako su istaknuli na predstavljanju, PaperMatte, zahvaljujući svom ekranu, omogućuje gledanje sadržaja i na žarkom suncu, bez odsjaja, čime je nježniji za oči.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti