Huawei ulaže milijun eura u studentski razvojni projekt u kojem mogu sudjelovati i studenti iz Hrvatske

Uključivanjem u program studenti dobivaju pristup mentorskim predavanjima više od 150 Huaweijevih inženjera u Europi.

Martina Čizmić | 29.10.2020. / 07:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je objavio kako će,tijekom sljedeće 3 godine, uložiti milijun eura u studentski razvojni projekt, odnosno razne programe poticaja, razvijene u partnerstvu s više od 100 sveučilišta diljem Europe, kako bi pomogli što većem broju mladih u stvaranju aplikacija budućnosti.

Kako ističu, cilj je projekta pomoći studentima diljem Europe da se međusobno povežu, istraže otvorene mogućnosti Huaweijevih mobilnih usluga i nauče kako koristiti HMS Core SDK za kreiranje modernih aplikacija, uključujući korištenje Map, VR/AR i Machine Learning značajki. Da bi se registrirali u HSD (Huawei Student Development) program, studenti se mogu prijaviti na web stranici Huawei Developer ili se pridružiti putem programa Huawei ICT akademije na odabranim sveučilištima.

Dodatno, uključivanjem u program studenti dobivaju pristup mentorskim predavanjima više od 150 Huaweijevih inženjera u Europi. Program poticaja uključuje i davanje besplatnog pristupa studentima preko 30 developerskih tečajeva i 100 virtualnih „Codelab“ programa.

Huaweijeva suradnja sa zajednicom developera jasno je vidljiva i u Hrvatskoj, a rezultirala je brojnim domaćim popularnim aplikacijama koje su dostupne u AppGallery trgovini. Domaći korisnici tako u trećoj najpopularnijoj trgovini aplikacija na svijetu mogu pronaći najpopularnije aplikacije domaćih banaka, medija, lokalnih servisa ili telekoma, a nedavno je u AppGallery pristigla i domaća aplikacija za praćenje TV rasporeda TvProfil.

Autor popularnog portala i mobilne aplikacije TvProfil, Vladimir Kovačević, ističe kako je proces uvrštavanja aplikacije na AppGallery bio iznimno brz, a Huaweijeve developerske alate ističe kao intuitivne i pristupačne, zbog čega je prelazak na njih bio jednostavan.

Huawei AppGallery od predstavljanja snažno raste, s preko 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te više od 400 milijuna globalno zbog čega je postao treća najveća trgovina aplikacija na svijetu. Upravo zato developeri ne smiju zanemariti taj brzorastući segment korisnika te je važno da svoje aplikacije učine dostupnima u AppGallery trgovini. Odnos koji gradimo s korisnicima temeljimo na povjerenju i kvaliteti i zato nam je od izuzetnog značaja da podržimo sve korisničke segmente, a vjerujem da je tako i kod drugih kolega, ističe Vladimir Kovačević.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti