Huawei želi postati globalni lider mobilnog tržišta: Iz Samsunga poručuju - ne može!

Izvršni direktor Samsunga DJ Koh rekao je kako će Samsung biti lider tržišta pametnih telefona i tijekom sljedećeg desetljeća

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2019. / 15:48

DJ Koh (Foto: AFP)

Kada su iz Huaweija prije nekoliko godina objavili svoje ambiciozne ciljeve vezane uz budućnost tržišta pametnih telefona i najavili rušenje duopola Samsunga i Applea, malo je ljudi vjerovalo da će se tako nešto zaista i dogoditi, barem ne tako skoro. No u kratko vrijeme situacija se promijenila - Huawei je prestigao Apple (koji više niti ne objavljuje broj prodanih telefona) na drugom mjestu, dok Samsung više nije tako dominantan kao i prije.

Kako će se situacija razviti na ovom tržištu i tko će za godinu-dvije biti lider, pokazat će vrijeme, a u ovoj borbi nadamo se da će najviše profitirati korisnici jer borba za naklonost korisnika donosi i inovacije i zanimljiva rješenja. Npr. dovoljno je vidjeti mogućnosti kamera na novom Huaweijevom modelu P30, dok je Samsung jučer iznenadio s rotirajućom trostrukom kamerom na telefonu A80.

Južnokorejska kompanija do sada se nije previše obazirala na najave iz Huaweija te nisu komentirali ambicije kineskog konkurenta, no kako prenose na GSM Areni, izvršni direktor Samsunga DJ Koh napokon je komentirao kako vidi situaciju na ovom tržištu u budućnosti. Rekao je da će Samsung ostati na čelu mobilnog tržišta i tijekom sljedećeg desetljeća te ne strahuje od Huaweija i gubitka liderske pozicije, a kao glavne adute svoje kompanije naglasio je fokus na inovacije i poboljšanje proizvoda, što će i tijekom sljedećeg desetljeća biti njihov fokus.

Posebno je naglasio potencijal tržišta savitljivih telefona - iako su prvi modeli preskupi, s vremenom očekujemo pad njihovih cijena, nove i još jeftinije modele te usavršavanje tehnologije. Na početku će prvi ozbiljan Samsungov konkurent na ovom tržištu biti, naravno, Huawei te su obje kompanije nedavno predstavile svoje modele savitljivih telefona čija prodaja počinje uskoro.

Izvor: GSM Arena
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti