I hrvatske bolnice ulažu u jačanje kibernetičke sigurnosti zahvaljujući sredstvima iz EU

KBC Sestre milosrdnice tijekom tri godine uložit će gotovo 300 tisuća eura u jačanje svoje kibernetičke sigurnosti.

Hina | 10.09.2020. / 09:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Zagrebački KBC Sestre milosrdnice počeo je projekt povećanja sposobnosti kibernetičke sigurnosti ustanove, a u tu svrhu KBC je u kolovozu potpisao sporazum o odobravanju 298.837,00 eura bespovratnih sredstava s europskom Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA).

Projekt povećanja sposobnosti kibernetičke sigurnosti ustanove provodi se kako bi se ispunili zahtjevi postavljeni europskom NIS Direktivom (Direktiva o sigurnosti mrežnih i informacijskih servisa), sukladno Zakonu RH o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga, priopćeno je u četvrtak iz KBC-a.

U tu je svrhu KBC Sestre milosrdnice u kolovozu 2020. potpisao sporazum o odobravanju 298.837,00 eura bespovratnih sredstava s europskom Izvršnom agencijom za inovacije i mreže (INEA). Navedeni iznos je odobren iz CEF fonda, financijskog instrumenta Europske unije namijenjenog ulaganjima u infrastrukturne EU projekte, dodaje se.

Tijekom iduće tri godine trajanja projekta, planirano je povećanje sposobnosti upravljanja informacijskom sigurnošću i izvještavanjem kroz uvođenje i primjenu novih sigurnosnih politika, primjenu novih informatičkih alata iz sfere kibernetičke sigurnosti, provođenja testiranja ranjivosti i penetracijskog testiranja informacijskog sustava te edukaciju osoblja glede kibernetičke sigurnosti, izvijestio je Tomislav Karakaš iz Službe informatike KBC-a Sestre milosrdnice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti