Infobip planira daljnji rast na američkom tržištu

Gostujući na konferenciji Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca, Silvio Kutić objasnio je kako su od istarskog startupa postali jednorog, a najavio i planove za američko tržište.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.06.2022. / 12:22

Silvio Kutić (Foto: Infobip)

Prošli tjedan u New Yorku je održana šesta godišnja konferencija Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) “AN EVOLVING MINDSET: Innovation, Collaboration & Sustainability” na kojoj su se okupili brojni vodeći poduzetnici iz Lijepe Naše koji su svoje kompanije i projekte izložili predstavnicima globalnih investicijskih kompanija hrvatskih korijena.

Slika nije dostupna Infobip udružio snage s teleoperaterima: Grade ekosustav koji će dodatno osigurati i zaštititi korisnike

Među poznatim hrvatskim poduzetnicima, konferenciju je posjetio i suosnivač i direktor prvog hrvatskog jednoroga Infobip, Silvio Kutić. O Infobipu i planovima tvrtke razgovarao je s Ivom Vukić, izvršnom direktoricom u Goldman Sachsu.

Kutić je naglasio važnost ovakvih događaja kako bi se Hrvati koji su dio tehnološko-financijske zajednice u SAD-u mogli bolje upoznati s poduzetničkom scenom Hrvatske te projektima i uslugama koje razvijaju. Infobip je dugo prisutan na američkom tržištu, a plan nam je daljnji rast i zauzimanje liderske uloge, zbog čega nam je važno dalje upoznavati klijente i širiti mrežu kontakata, objasnio je planove svoje tvrtke na tržištu s druge strane Atlantika.

Osim dobro poznatih kompanija, konferenciji su prisustvovali i hrvatski startupovi koji su privukli pažnju investitora.

Silvio Kutić, jedan od osnivača Infobipa Suosnivač hrvatske IT tvrtke vrijedne nekoliko milijardi eura otkriva zašto ga ne privlači luksuz, ali i koje su dvije aplikacije danas - najsigurnije

Ovo je idealna prilika da se predstave američkom tržištu i našem iseljeništvu koje je aktivno i želi potaknuti domaći tech sektor. Smatram kako nam svima važan cilj treba biti povezivanje domaćih startupa s globalnim venture capital fondovima koji im mogu pomoći u daljnjoj ekspanziji na tržištu SAD-a, objasnio je važnost konferencije za startupove Nikola Pavešić, direktor za startup ekosustav u Infobipu i voditelj projekta Startup Tribe koji inovativnim startupovima pruža produktnu, logističku te mentorsku podršku.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti