Infobip predstavio novo videorješenje za korisničke službe

Infobipovo rješenje generira jedinstvenu poveznicu, koja omogućuje uspostavljanje videopoziva bez potrebe za dodatnom instalacijom aplikacija ili programa.

Martina Čizmić | 27.02.2023. / 11:40

Silvio Kutić (Foto: Zimo)

Infobip je na Mobile World Congressu koji se održava u Barceloni lansirao novu tehnologiju korisničke podrške putem videopoziva - Call Link. Kako su istaknuli prilikom predstavljanja, to bi rješenje tvrtkama trebalo omogućiti brže rješavanje upita i skratiti vrijeme čekanja. 

Call Link, objasnili su, osmišljen je za potrebe tvrtki s velikim brojem korisničkih upita, poput telekomunikacijskih i komunalnih tvrtki, kao i proizvođača elektroničke opreme, te predstavlja najjednostavniji način na koji agenti mogu uspostaviti govorne ili videopozive uživo s korisnicima. 
 
Prema rezultatima istraživanja koje je provela CRM platforma HubSpot, 90 posto korisnika smatra kako je vrijeme odgovora od 10 minuta ili kraće iznimno važno u slučajevima kada imaju neki upit. No tvrtke često ne uspijevaju zadovoljiti korisnička očekivanja i multipliciraju njihove pozive na više različitih agenata, što produljuje vrijeme čekanja. 
 
U slučaju Call Linka, koristeći jednostavni web link, agenti korisničke ili tehničke službe mogu automatski prebaciti pisane upite s chata u govorne pozive ili videopozive. Infobipovo rješenje generira jedinstvenu poveznicu, zahvaljujući kojoj korisnik ne mora instalirati dodatne aplikacije, a to onda unaprjeđuje njegovo sveukupno iskustvo. 
 
Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, Call Link uklanja potrebu za dugotrajnim interakcijama između agenata i korisnika te tvrtkama omogućuje da se sa svojim korisnicima povežu bilo gdje i bilo kada. Agenti poveznicu mogu podijeliti preko bilo kojeg dostupnog kanala, uključujući WhatsApp, SMS i e-mail, bilo putem računala ili mobilnog telefona. 
 
Call Link nudi nekoliko aplikacija za tvrtke koje žele unaprijediti iskustvo svojih korisnika, povećati stopu zadržavanja i smanjiti troškove. Osim toga, omogućuje utvrđivanje postojećeg stanja u stvarnom vremenu, pri čemu korisnici mogu objasniti svoje upite putem videopoziva, a agenti korisničke podrške isti tren otkloniti te iste poteškoće. Primjerice, ako korisnik ima problema s dostavljanjem stanja brojila, agent može prebaciti upit na videopoziv i provesti korisnika kroz postupak. Takvo pružanje podrške na daljinu smanjuje troškove i utjecaj koji osobni posjeti korisniku imaju na okoliš. 
 
Zahvaljujući rješenju Call Link agenti tvrtki koje žele unaprijediti iskustvo svojih korisnika mogu vrlo brzo i učinkovito otkloniti poteškoće i riješiti probleme, te istovremeno skratiti vrijeme čekanja, smanjiti troškove i povećati korisničko zadovoljstvo. Osim toga, budući da uz spomenuto rješenje mogu generirati koliko god videolinkova je potrebno, tvrtke mogu neometano povećati svoje kapacitete i zadovoljiti potražnju tijekom 'najprometnijih' sati bez poteškoća. Na temelju informacija klijenata koji već koriste naš proizvod, znamo da im takva sinkronizirana komunikacija pomaže da u kraćem vremenu obrade više korisničkih upita i tako ne samo povećaju produktivnost već i s krajnjim korisnicima ostvare blisku komunikaciju, tijekom koje će na praktičan i nenametljiv način zadovoljiti njihove potrebe, istaknuo je Adrian Benić, Infobipov glavni direktor za proizvode. 
 
Nadalje, Call Link tvrtkama iz različitih industrija i različitih veličina omogućuje cjenovno prihvatljivu govornu i videopodršku koju inače ne bi mogli koristiti s obzirom na infrastrukturne zahtjeve. Ovaj je proizvod dokaz Infobipove predanosti da budemo cjelovita višekanalna komunikacijska platforma za svakoga.
 
Dodaju kako je Call Link samostalan proizvod dostupan korisnički orijentiranim tvrtkama. Može se koristiti na svim uređajima, uključujući stolna i prijenosna računala, tablet računala i pametne telefone, a kompatibilan je s najpopularnijim internetskim preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Safari. Pozivi krajnjih korisnika mogu se konfigurirati kako bi se mogli obaviti putem bilo koje korisničke aplikacije koja je implementirala Infobipov skup rješenja za komuniciranje putem interneta u stvarnom vremenu, rješenja Infobip Conversations ili bilo kojeg telefonskog broja. 
 
Zanimljivo, videopozivi mogu se i pohraniti kao snimke za naknadnu provjeru.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti