IKEA uvodi mogućnost kupovine kroz mobilnu aplikaciju

IKEA je najavila mogućnost kupovine direktno iz mobilne aplikacije što će mnogima olakšati kupovinu.

Martina Čizmić | 27.08.2018. / 15:43

IKEA katalog (Foto: IKEA) (Foto: IKEA)

IKEA ove godine slavi 75 godina poslovanja, a upravo su proslavili 4. rođendan robne kuće u Zagrebu. No, iako se IKEA-in katalog svake godine željno očekuje (distribucija 300 tisuća hrvatskih primjeraka već je započela),  s voditeljem prodaje u IKEA Hrvatska, Ivicom Mustaćem, porazgovarali smo o tehnološkoj strani IKEA - njihovim aplikacijama.

Naime, IKEA ima nekoliko aplikacije koje njihovi kupci mogu koristiti za lakše snalaženje u samoj trgovini i među artiklima, ali i kako bi mogli planirati kupovinu. Aplikacije su jednostavne za uporabu, a pružaju pregršt korisnih informacija pa ne iznenađuje da su popularne među IKEA-inim kupcima. Tako IKEA Store aplikacija ima više od 10 milijuna preuzimanja samo na Google Play Storeu.

Iako u IKEA Hrvatska ne znaju koliko točno kupaca u Hrvatskoj koristi njihovu aplikaciju, ističu kako se u posljednjih šest mjeseci broj korisnika IKEA Store aplikacije gotovo udvostručio.

Osim što korisnici mogu pregledavati proizvode, saznati informacije o njima, pronaći lokaciju i dostupnost u pojedinoj robnoj kući, od sljedeće godine moći će i obaviti kupovinu direktno sa svog pametnog telefona.

Ivica Mustać (Foto: IKEA) (Foto: IKEA)

Kontinuirano istražujemo inovativne načine kojima svoja rješenja i ideje za ugodniji život možemo učiniti dostupnijima građanima uz pomoć novih tehnologija. Trenutačno smo fokusirani na unaprijeđenje IKEA Store aplikacije. Tako će svaki kupac ubuduće moći pomoću GPS lokatora pronaći traženi proizvod u robnoj kući, a u planu je i da se putem IKEA Store aplikacije može obaviti cijela kupovina, otkrio nam je Mustać.

To znači da će kupci moći koristeći IKEA-ine aplikacije Store i IKEA Places, pomoću svog pametnog telefona, vidjeti kako izgleda neki komad namještaja u njihovom prostoru, odabrati ga i kupiti, a da nisu ni zakoračili u trgovinu. Tome treba dodati i mogućnost dostave u dom (koja je od ove godine još jeftinija). No, ako kupci žele sami vidjeti i isprobati proizvode u robnoj kući, GPS lokator će im pomoći da pronađu gdje se traženi proizvodi nalaze, a odabrane proizvode mogu platiti sa svog pametnog telefona i preuzeti ih na izlasku iz trgovine te tako izbjeći gužvu i čekanje na blagajni.

Kupci u Hrvatskoj od prošle godine mogu kupovati i putem IKEA-ine internetske trgovine s kojom su veoma zadovoljni. Naime, samo u prošloj godini internetska stranica IKEA Hrvatske imala je pet milijuna posjeta, a dobar dio tih posjeta "zalutao" je i u trgovinu.

Iako nam na pitanje o eventualnom proširenju mogućnosti IKEA Places s proširene na virtualnu stvarnost nisu mogli odgovoriti, nisu ni isključili da bi se tako nešto moglo dogoditi u budućnosti.

Zato, dok željno očekujete IKEA-in novi katalog, instalirajte aplikaciju i pregledajte nove proizvode na svom pametnom telefonu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti