Luma se u relativno kratko vrijeme od godinu i pol dana izborila za poprilično dobar status, pogotovo u segmentu stabilizacije video uradaka. To im je donijelo integraciju u Instagram obitelj, a kvaliteta će se, najavljuju samo dodatno poboljšavati. 

Na službenoj web stranici Luma team je s ponosom objavio kako "spajanje s Instagramom znači korak više prema ispunjenju misije dijeljenja video materijala brzo, lako i jednostavno, bez preskupe ili teške opreme". Usto, dodaju kako će podršku za svoj dosadašnji servis zadržati do 31. prosinca 2013., a do toga datuma svi njihovi postojeći korisnici mogu preuzeti svoje video uratke koje su do sada uploadali. Financijski dio ove transakcije za sada nije objavljen, ali zorno dokazuje da Instagram želi dublje zagaziti u vode kvaltietnih video materijala. 

Do sada su Instagram i Luma u određenim dijelovima bili konkurencija, pogotovo kada se govori o razvoju video filtera. Ali, stručnjaci ipak procjenjuju kako je napredna tehnologija stabilizacije videa zapravo ključni razlog kupovine Lume od strane Instagrama. Jer, Instagram je ionako razvijao vlastiti engine za stabilizaciju nazvan Cinema. Kooptiranje znanja i iskustva koji developeri iz Lume imaju u tom dijelu svakako će im pomoći u dosezanju veće kvalitete, što im je primarni cilj.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju