Interaktivne slikovnice s proširenom stvarnošću "Pia Mia" osvojile #StartupVG

16 timova natjecalo se za titulu najboljeg na StartupVG.

Martina Čizmić | 22.04.2018. / 17:18

Galerija

U suradnji Grada Velike Gorice i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva uspješno je održan drugi po redu #StartupVG – natjecanje u razvijanju poslovnih ideja.

Prvi dan započeo je uvodnim predavanjem na kojem su natjecateljima objašnjena pravila natjecanja nakon čega su se predstavili oni natjecatelji koji su se samostalno prijavili kako bi se oformili natjecateljski timovi. Timovi su potom na radionici koju je održala mentorica Petra Stojanov mogli naučiti kako svoju ideju pravilno prezentirati, odnosno “pitchati” kako bi u što kraćem roku mogli navesti sve najrelevatnije činjenice o svom startupu.

Na predavanju su također saznali kako napraviti poslovni model, koji su razvijali ostatak prvog dana natjecanja. U tom su im pomogli mentori koji su svakom timu pristupali pojedinačno. U dva dana, formirano je 16 timova koji su aktivno razvijali ideje uz pomoć mentora.

Tim Pia Mia (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Prvo mjesto u iznosu od 15 000 kn osvojio je tim Pia Mia - set interaktivnih slikovnica povezanih s mobilnom aplikacijom i proširenom stvarnošću kreiranih od strane stručnjaka logopeda, psihologa, rehabilitatora, učitelja i kineziologa koja prati razvojnu liniju djece prema razvojnim dobima.

Tim Mundus (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Drugo mjesto, novčanu nagradu u iznosu od 3 000 kuna osvojio je tim Mundus – World's Smartest Board Game. Riječ je o pametnoj društvenoj igri koja spaja moderne tehnologije i tradicionalane društvene igre. Sam projekt se sastoji od tri ključne točke: fizičke ploče, mobilne aplikacije i korisničkog dashboarda. Ono što ovaj projekt čini dodatno posebnim jeste činjenica da iza njega stoji mladi tim srednjoškolaca.

Tim Petfinder (Foto: ZIP) (Foto: ZIP)

Treće mjesto (laptop) pripalo je timu Petfinder – programsko rješenje namijenjeno olakšavanju pretrage i ubrzavanju procesa zbrinjavanja napuštenih životinja (ili ljubimaca). Predstavlja centralno mjesto na webu koje olakšava rad udrugama, smanjuje broj oglasa i ubrzava postupak zbrinjavanja životnja.

Vrijedne nagrade za najbolje timove osigurali su partneri projekta Erste & Steiermärkische Bank d.d., Comminus d.o.o. i Makromikro grupa. Osim što je Erste banka sudjelovala kao sponzor, njezini predstavnici natjecateljima su održali i predavanja o pokretanju startupa. Naime, banka kroz program Erste starter, koji je ujedno i jedini takve vrste na tržištu, poduzetnicima-početnicima pruža podršku prilikom realizacije njihovih poslovnih ideja kroz online edukacije, mentorstvo i financiranje.

Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim izdanjem #StartupVG-a, prvenstveno kvalitetom timova i samih projektnih ideja. Ono što nas je najviše oduševilo i na što smo najviše ponosni su sami sudionici natjecanja, naši mladi sugrađani, koji su pokazali da su iznimno pametni, poduzetni i inovativni. Veliki interes naših mladih sugrađana za ovogodišnje izdanje #StartupVG-a potvrđuje da smo kao Grad izabrali dobar smjer u kojem idemo u dijelu poticanja i razvoja poduzetništva, a to je poticanje poduzetnika početnika, izjavio je Domagoj Ilečić pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Grad Velika Gorica i ove je godine osigurao sredstva u proračunu za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima početnicima i startup-ovima, kako bi potaknuli inovacije, osnivanje novih poduzeća, startup-ova, otvaranje novih radnih mjesta, te kako bi dali priliku upravo mladim i poduzetnim sugrađanima.

Nakon prvog #StartupVG-a u 2017.g. Grad je dodijelio potpore za 30-ak novoosnovanih tvrtki. Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za poduzetnike početnike u 2018.g. trenutno je otvoren do kraja studenog ili do iskorištenja sredstava, stoga bih ovom prilikom pozvao sve mlade i poduzetne koji se žele okušati u poduzetničkim vodama da se prijave na natječaj i pokrenu svoj vlastiti posao, izjavio je Domagoj Ilečić pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti