Isprobali smo aplikaciju Autoškola: Jednostavnije i zabavnije naučite prometna pravila

Isprobali smo aplikaciju i zaključili kako je ovakav način učenja prometnih pravila puno jednostavniji i lakši nego klasičan način iz priručnika odnosno s papira.

Martina Čizmić | 05.03.2018. / 14:00

Galerija

Prometna pravila u većini su slučajeva jednaka danas kao i prije 20 ili 30 godina. No način na koji se usvajaju uvelike se promijenio. Dok su prethodne generacije učile prometna pravila iz priručnika i rješavala ispite na papiru, danas budući vozači uče pomoću računala i pametnih telefona.

Interaktivna komponenta uvelike pomaže u pamćenju pravila i prepoznavanju kompliciranih prometnih situacija s kojima će se, danas-sutra, mladi vozači susretati na cesti.

Aplikacija Autoškola (Foto: Screenshot/Zimo) (Foto: Screenshot/Zimo)

Upravo je ideja da moderniziraju učenje prometnih pravila potaknula Ivana Rusana iz Autoškole Stubica da u suradnji s tvrtkom DD3D i Porsche Hrvatska napravi aplikaciju za pametne telefone pod jednostavnim imenom - Autoškola

Isprobali smo aplikaciju i zaključili kako je ovakav način učenja prometnih pravila puno jednostavniji i lakši nego klasični način iz priručnika odnosno s papira.

Dovoljno je instalirati aplikaciju na svoj pametni telefon (dostupna je i za Android i za iOS) te krenuti s učenjem. Korisnici na jednom mjestu imaju pregled svih informacija o znakovima, prometnim pravilima i ponašanju u prometu, a nakon što "nauče" sve što trebaju, svoje znanje mogu provjeriti i rješavajući ispit.

Aplikacija Autoškola (Foto: Screenshot/Zimo) (Foto: Screenshot/Zimo)

Ovu aplikaciju za buduće mlade vozače privlačnom čini činjenica da mogu pregledati svoje ispite i točno provjeriti gdje su pogriješili, odnosno dobiti objašnjenje zašto je neki odgovor točan. Osim toga, svoj rezultat na ispitu mogu na Facebooku podijeliti i sa svojim prijateljima te se tako i "natjecati" jedni protiv drugih.

No to ne znači da je aplikacija namijenjena samo za one koji tek trebaju položiti vozački ispit. Ni onima koji već godinama voze nije naodmet povremeno se prisjetiti prometnih pravila. Poglavito onih koja se tiču vožnje u kružnom toku ili ograničenja brzine u i izvan naselja.

Aplikacija Autoškola (Foto: Screenshot/Zimo) (Foto: Screenshot/Zimo)

Aplikacija je dosad, prema podacima iz trgovine Google Play preuzeta više od 100 tisuća puta, a njezini autori tu ne planiraju stati. Konstantno ažuriraju sadržaj i pitanja te reagiraju na greške koje im se ponekad potkradu.

U planu je izrada i Facebook aplikacije koja će biti besplatna za sve korisnike, ali i internetske aplikacije namijenjene autoškolama kao dodatni multimedijski i interaktivni materijal za predavanja.

Preporučujemo da i sami isprobate aplikaciju i riješite ispit ili jednostavno osvježite svoje poznavanje prometnih znakova i pravila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti