Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3

Meizu je Kineska kompanija osnovana 2003 godine, koja je nekoliko godina kasnije proširila poslovanje na područje pametnih telefona. Od tada pa sve do danas Meizu je poznat kao premium brand.

Ivan Vovk Ivan Vovk | 10.11.2014. / 10:59

Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3

Meizu je Kineska kompanija osnovana 2003 godine, koja je nekoliko godina kasnije proširila poslovanje na područje pametnih telefona. Od tada pa sve do danas Meizu je poznat kao premium brand. Meizu MX3 je predstavljen krajem 2013. godine, dok je uređaj tek od nedavno dostupan i u Hrvatskoj.

Na prvi pogled uočavam nekoliko pozitivnih razlika kod pakiranja što mi daje na znanje da se radi o nečemu posebnom. Inače uz sam telefon dolazi punjač i USB kabel, a pribor je u bijeloj boji.

Dizajnerski gledajući, Meizu MX3 je prvi pametni telefon koji ima impresivno vrlo tanak rub. Sa prednje strane MX3 je potpuno crne boje dok za stražnju stranu, odnosno poklopac, imate mogućnost odabira željene boje između nekoliko mogućih. Cijela prednja strana telefona je zaštićena s Corning Gorilla Glass 3 sa Native Damage Resistance tehnologijom, dok je stražnja strana napravljena od plastike s hyperglaze završnim slojem. Kvaliteta izrade telefona je vrhunska i mogu slobodno reći da je Meizu opravdao svoju reputaciju kao premium brand.

Meizu MX3 ima ekran veličine 5.1 inča sa rezolucijom 1080 x 1800 piksela gdje je gustoća ekrana otprilike 412 ppi-a , a odnos stranica je 9:15. Ekran ima kristalno čist prikaz gdje prikaz boja izgleda jako lijepo i ugodno oku. Naravno i oštrina i kut gledanja su također jako dobri i u tom pogledu Meizu nas nije razočarao. Da tako sve ostane ekran je zaštićen s Corning Gorilla Glass 3 zaštitom.

Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3

MX3 je vrlo snažan telefon, možda ne najsnažniji ali je svakako u samom vrhu. Koji to hardver krije MX3 ispod haube? Pa krenimo redom. Meizu MX3 je baziran na Exynos 5 Octa 5410 čipsetu gdje prve četiri Cortex-A15 jezgre grgljaju na 1.6 GHz dok ostale četiri Cortex-A7 na 1.2GHz. Telefon je u potpunosti fluidan zahvaljujući 2GB RAM-a, dok je za grafiku zadužen PowerVR SGX544MP3 GPU. Sve aplikacije koje sam koristio, uključujući i igre, radile su besprijekorno, stoga mogu reći da je MX3 rođen za gaming. Za pohranu podataka Meizu ima nekoliko modela u ponudi 16/32/64/128 GB. Moj primjerak ima 16GB memorije od čega je krajnjem korisniku slobodno oko 12GB. Ukupno gledajući Meizu MX3 ima više nego dovoljno jak hardver koji će biti dovoljno snažan za sve vaše svakodnevne potrebe pa sve do vrlo zahtjevnog korištenja.

MX3 dolazi sa predinstaliranim Android 4.2.1 Jelly Bean OS-om kao temeljem. Uređaj dolazi u izmijenjenom sastavu s obzirom da je dodatno modificiran. Meizu je stvorio svoj vlastiti operativni sustav pod imenom Flyme OS. Flyme OS je operativni sustav koji na prvi pogled izgleda kao kombinacija između Android i iOS sustava. Flyme OS ima niz novih novih mogućnosti poput mogućnosti otključavanja OS-a na više načina. Flyme OS je operativni sustav koji troši vrlo malo resursa pa je iz tog razloga veoma fluidan, dok Meizu MX3 dolazi s Flyme 3.5.

Meizu MX3 ima 8 megapiksela glavnu kameru sa LED bljeskalicom s veličinom piksela od 1.4 μm i f/2 otvorom blende. Kako i mnogi drugi proizvođači u današnje vrijeme koriste izmijenjena sučelja za kameru isto tako i Meizu ima modificirano sučelje za kameru.  U sučelju postoji mnogo opcija koje vi prema svojim potrebama možete podešavati poput ISO, White Balance, postavke fotkanja i postavke snimanja. Uz fotkanje MX3 može snimati i 1080p@30fps video gdje za svakih u prosjeku 10 sekundi zauzima otprilike 100mb prostora prema navodima sa ovog bloga . Ispod možete vidjeti nekoliko primjera fotografija.

Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3 Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3 Isprobali smo kineski smartphone Meizu MX3

Meizu ima nezamjenjivu Li-Po bateriju sa kapacitetom od 2400mAh. Prema navodima proizvođača, baterija pruža autonomiju od otprilike 400h u stand-by načinu s 2G vezom, te oko 385h s 3G vezom. Također na temelju podataka, baterija može pružiti oko 11 do 14h razgovora. 

Meizu MX3 iako više nije njihov najnoviji model još uvijek je odličan izbor kod odabira novog pametnog telefona. Krase ga visoka kvaliteta izrade, vrlo lijep dizajn i naravno vrlo moćan hardver. Nakon testiranja mogu slobodno reći da je MX3 premium uređaj koji će svakako mnoge zainteresirati. Također više informacija možete saznati na službenoj stranici ili na Facebook stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti