Iz male karlovačke garaže do Las Vegasa u 8 mjeseci: Genijalni izum mladog inovatora zapeo za oko stranim kupcima i investitorima

Igraća konzola mladog Karlovčanina Alberta Gajšeka u samo osam mjeseci pronašla je put do kupaca. Prošlog tjedna predstavljena je i na najvećem sajmu elektronike u Las Vegasu. Prava potvrda odličnog proizvoda iz male garaže u Karlovcu.

Vanja Margetić | 15.01.2018. / 20:42

Galerija

Od male radionice u Karlovcu do najvećeg sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu Albert Gajšak, inovator i poduzetnik, stigao je u manje od godine dana. "Tamo je bilo oko 800 izlagača u našoj sekciji i sve ukupno preko 150 tisuća ljudi ga je posjetilo. Ovo tu je nešto što je zapelo ljudima za oko jer je nešto drugačije, obično su to neki robotići, nešto kao legići, nekakvi setovi", kaže nam Gajšak.

Kupcima i investitorima za oko je zapela njegova ideja. Da bi sve radilo, treba se malo i potruditi - upravo je to tajna uspjeha, kaže ovaj mladi inovator.

"To je jedna igraća konzola koju vi možete sami sastaviti, to je zapravo edukativni alat zamaskiran u igraću konzolu, odnosno prije nego što ovu igricu možete zaigrati, morate nju prije toga sami sastaviti iz jedne kutije pune dijelova", pojašnjava Gajšak.

15.01.2018. Zapažen uspjeh na svjetskom sajmu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Kupci, većinom je riječ o djeci, posebno se vežu za ovaj proizvod. Za igru je spreman nakon šest sati sklapanja. "To je nekako njihovih ruku djelo, nekakav unikat, nešto što drugi nemaju, nešto što su oni sami sastavili", kaže mladi hrvatski inovator.

U Vegasu gotovo da nije bilo kompanije koja od njega nije tražila da proizvod proda ili prepusti licenciju. Na takve upite mladi Karlovčanin samo se nasmije. "To se, naravno, neće dogoditi jer nema nešto zabavno u prodavanju toga, ja bih zapravo htio graditi svoju priču, a ne pustiti drugima da grade moju priču, odnosno priču mog proizvoda", poručuje na kraju Gajšak.

Cijelu priču želi graditi ovdje u Hrvatskoj, u Karlovcu. A tek mu je 19 godina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti