Jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki zatvara urede u Srbiji i seli se u Zagreb: Odabrali smo Hrvatsku zbog njezine podrške Ukrajini

Vidimo da je hrvatsko političkog vodstvo aktivno podupiralo Ukrajinu u ratu i davalo utočište izbjeglicama. Hrvatski su dobrovoljci otišli u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. U svjetlu svega toga donijeli smo odluku da preselimo urede Intelliasa u Zagreb, istaknuo je suosnivač i CEO Intelliasa, Vitalij Sedler.

Martina Čizmić | 08.03.2022. / 13:51

Programer (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija, Intellias, odlučila je zatvoriti svoje urede u Srbiji i preseliti svoj Balkan IT hub u Zagreb. 

Kako su napisali u objavi na Facebooku i svojim službenim stranicama, nemaju osjećaj da su srbijanske vlasti dale dovoljnu potporu Ukrajini. 

Zato je Intellias odlučio preseliti svoj razvojni centar u Hrvatsku. Novi uredi bit će smješteni u Zagrebu, napisali su u objavi i na svojim web-stranicama.

Odabrali smo Hrvatsku zbog njene podrške ukrajinskoj poziciji - pružili su pomoć našoj vojsci i zaštitili naše izbjeglice, poduprli su ukrajinsku kandidaturu za EU i zatvorili nebo za ruske zrakoplove. Veoma nam je važno kako druge države odgovaraju na događaje u Ukrajini, u kojoj su smješteni naši razvojni centri. Vidimo da je hrvatsko političkog vodstvo aktivno podupiralo Ukrajinu u ratu i davalo utočište izbjeglicama. Hrvatski su dobrovoljci otišli u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. U svjetlu svega toga donijeli smo odluku da preselimo urede Intelliasa u Zagreb, istaknuo je suosnivač i CEO Intelliasa, Vitalij Sedler. Osim toga, Hrvatska ima snažnu IT zajednicu. U zemlji je više od 60 tisuća IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći ponuditi našim klijentima najvišu kvalitetu tehnoloških rješenja. Također, brinemo za sigurnost naših stručnjaka i stručnjaka koji su trenutno u Ukrajini ili izvan zemlje. Uskoro ćemo vam reći sve o tome, a zasad - slava ukrajinskim vojnim snagama! Slava Ukrajini!, stoji u objavi. 

Intellias je jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija s više od 2500 zaposlenih. Njihovi razvojni centri smješteni su diljem Ukrajine, u Poljskoj i Zagrebu. Intellias inače razvija softver i nudi usluge za tvrtke u automobilskoj industriji, navigacijske sustave, financijske i telekomunikacijske tehnologije. Ističu kako njihova rješenja koristi više od dvije milijade ljudi diljem svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti