Još jedna velika tehnološka kompanija ograničila korištenje ChatGPT-a za svoje zaposlenike

Zabrinuti su zbog potencijalnog curenja povjerljivih podataka.

Martina Čizmić | 19.05.2023. / 09:06

Umjetna inteligencija, ilustracija
Umjetna inteligencija, ilustracija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Korištenje ChatGPT-a na radnom mjestu, čini se, toliko se otelo kontroli da sve više velikih tvrtki ograničava pristup tom alatu umjetne inteligencije.

Posljednji u nizu je Apple, koji je, prema pisanju Wall Street Journala, ograničio korištenje ChatGPT-a i drugih vanjskih alata umjetne inteligencije za svoje zaposlenike. Istovremeno, Apple razvija sličnu tehnologiju unutar tvrtke.

Kako piše WSJ, u Appleu su zabrinuti zbog potencijalnog curenja povjerljivih podataka. Brine ih da zaposlenici nehotice tijekom korištenja alata temeljenih na umjetnoj inteligenciji ne otkriju poslovne tajne.

Umjetna inteligencija, ilustracija Zaposlenici poznate tvrtke željeli testirati ChatGPT pa s umjetnom inteligencijom podijelili strogo čuvane tajne

Naime, alati koji koriste umjetnu inteligenciju sve podatke koje korisnici unesu zadržavaju i koriste za daljnji razvoj. Tako bi se moglo dogoditi da neka povjerljiva informacija iz Applea dođe u ruke konkurenata preko AI posrednika.

Osim ChatGPT-a, u Appleu su zabranili i korištenje GitHubova Copilota, koji se koristi za automatiziranje pisanja softverskog koda.

Prošlog je mjeseca korištenje alata umjetne inteligencije za svoje zaposlenike ograničio i Samsung nakon što je otkriveno da su neki povjerljivi podaci već "procurili" u javnost kroz AI alate.

Inače, OpenAI, tvrtka koja je stvorila ChatGPT, objavila je kako su uveli "inkognito" način rada, u kojem ne spremaju povijest razgovora korisnika i umjetne inteligencije. No, pitanje je jesu li i takvi "razgovori" zaista privatni.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti