Dosta vam je onih dosadnih Facebook stranica gdje morate postati obožavatelj da bi vidjeli određenu sliku, video ili neku drugu poveznicu?

Ovakve Facebook stranice su nametljive i šire se kao neki virus kroz cijelu Facebook zajednicu jer zahtijevaju tri koraka prije nego dođemo do željenog sadržaja, slike ili videa. Ovakve stranice mogli bismo nazvati i 3P Facebook stranice jer od nas obično zahtijevaju tri koraka:

  1. Postani obožavatelj (eng. fan) Facebook stranice,
  2. Pozovi sve prijatelje na Facebook stranicu,
  3. Podijeli sadržaj Facebook stranice.

Ovdje ćemo vam pokazati jedan lagani trik kako da izbjegnete ova tri koraka i dođete do željenog sadržaja. Isprobali smo ga na Mozilla Firefox pregledniku, a radi i na drugim preglednicama, samo trebate pronaći ovu određenu opciju na njima. Ako smo pozicionirani na jednoj takvoj Facebook stranici, prvo što trebamo napraviti je:


1. Maknuti pogled prikaza stila stranice u web pregledniku


U Firefox web pregledniku  moramo otići na gornji glavni izbornik i kliknuti na 'Pogled -> Stil stranice'  i zatim kliknuti na 'Bez stila' kao što je označeno na slici dolje.


2. Otići na kraj stranice i potražiti željenu poveznicu


Nakon što smo maknuli stil pregleda web stranica u našem Firefox pregledniku, poremetit će se prikaz izgleda web stranica. Sve što tada trebamo napraviti je pomaknuti se prema dolje na kraj stranice gdje se obično nalazi poveznica (eng. link) na željeni sadržaj odnosno sliku ili video.

Na ovaj način zaobišli smo ova 3 koraka koja moramo napraviti, tako da više nećemo slati neželjene objave našim prijateljima. Ovu karticu u Firefox pregledniku slobodno možemo zatvoriti jer će u njoj ostati prikaz web stranica bez stila, a u novoj kartici koju otvorimo vratit će se normalni osnovni stil prikaza web stranica. Nadamo se da vam je ovaj mali članak puno pomogao i da ste opet naučili nešto novo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju