Googleovci nas svake godine nasmiju i zabave sa zanimljivim prvotravanjskim šalama, no ove su godine sa svojom šalom navukli bijes brojnih korisnika te neki čak tvrde da su zbog Googlea ostali bez posla. Naime, ekipa iz Googlea ove se godine sjetila u mailove ubaciti novu opciju – 'Mic drop' koju su smjestili pored tipke 'Pošalji' i koja je korisnicima koji imaju aktiviranu ovu opciju, zamijenila tipku 'Pošalji i arhiviraj'.

Klikom na 'Mic drop' (što su mnogi napravili slučajno, jer su se s godinama navikli da se na tom mjestu nalazi tipka za slanje i arhiviranje) u e-mail je ubačen GIF lika iz popularnih Miniona koji baca mikrofon – dok je ovaj GIF mnoge nasmijao, dio ljudi imao je velikih problema, a neki su se osramotili jer su u ozbiljnoj konverzaciji ubacili ovu animaciju. Twitterom kruži mail u kojem pogrebno poduzeće majci izražava sućut zbog smrti kćerke, a u tom mailu ubačen je i ovaj GIF, dok se neki korisnici žale kako su mailove s Minionom poslali poslodavcima, odnosno potencijalnim poslodavcima.

'Zahvaljujući Mic Dropu upravo sam ostao bez posla', napisao je na Googleovom forumu Allan Pashby koji je članke na kojima su bile potrebne određene izmjene koje je napisao poslao šefici, a ona mu te izmjene nije poslala jer se uvrijedila kada je u mailu vidjela Miniona te mu je na telefonskoj sekretarici ostavila 'ljutu poruku'.

Jedan korisnik nakon nekoliko mjeseci napokon je dobio priliku za intervju s potencijalnim poslodavcem, no u mailu s CV-em poslao je i Miniona te je 'zbog samo jednog klika izgubio posao'. Iz Googlea su priznali pogrešku i puno ranije od planiranog izbacili ovu animaciju iz mailova, a korisnici koji su Minione poslali u ozbiljnim mailovima (a da toga nisu bili svjesni) nadaju se kako će im njihovi (potencijalni) poslodavci, kada shvate o čemu je riječ, oprostiti ovu pogrešku.  

Izvor: Huffington Post

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju