Korisnici žele vratiti stari dizajn Google Readera

Jučer navečer Google je objavio novi dizajn svog Google Readera, servisa koji omogućuje korisnicima da stave sve svoje bitne stranice na jedno mjesto.

Zimo Zimo Zimo | 01.11.2011. / 09:54

Korisnici žele vratiti stari dizajn Google Readera

Jučer navečer Google je objavio novi dizajn svog Google Readera, servisa koji omogućuje korisnicima da stave sve svoje bitne stranice na jedno mjesto.

Zadnjih nekoliko mjeseci, odnosno od pojave Google+, kompanija je modernizirala sve svoje servise, od Gmaila, Docsa, pa sve sada do Google Readera, no korisnici očito nisu zadovoljni.

Naime, do sada Google Reader omogućio je komentiranje i dijeljenje sadržaja međusobno (mada mi to nikad nismo koristili) sve do kada nisu predstavili novi dizajn u kojem Google forsira korištenje društvene mreže Google+.

To se očito nije svidjelo nekim korisnicima koji su potpisali peticiju za vraćanje starog Google Readera. Samu peticiju pokrenuo je student iz Washingtona Brett Keller, a potpisalo se već preko 10.000 korisnika. U peticiji stoji kako su već godinama bili vjerni Google Readeru, kako je to bio centar prikupljanja informacija, te kako su bili u mogućnosti pratiti prijatelje i dijeliti sadržaj.

'Eliminiranje značajka Google Readera kao što su praćenje prijatelja i dijeljenje sadržaja kratkoročno je iz razloga što više nećete imati svoje najvjernije korisnike' - stoji u opisu peticije.

Također jedni od vjernih korisnika su iranski aktivisti koji su servis koristili za vrijeme 'zelene revolucije' 2009. godine nakon što je iranska vlada onemogućila korištenje društvenih mreža i blog servise, te im je Google Reader bio jedan od najkorisnijih alata što pokazuje i da je Google Reader jedna od najposjećenijih stranica u Iranu.

Čak i neki inženjeri koji su radili na prijašnjim verzijama Google Readera podržavaju peticiju, dok neki kažu kako ih uklanjanje značajka Readera neće natjerati da koriste Google+.

Što vi mislite, treba li Google vratiti prijašnju verziju svog Readera? Jel se niti vama ne sviđa novi dizajn?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti