Koristite Chrome? Google priprema odlične novitete za vas

Google testira opciju koja će omogućiti jednostavno upravljanje multimedijom pomoću posebne ikone pored adresne trake.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.07.2019. / 12:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Automatsko pokretanje videozapisa na internetskim stranicama zna biti poprilično iritantno pa je potrebno pauzirati ono što radimo, pronaći stranicu s izvorom zvuka i isključiti video. Zahvaljujući opcijama koje je Google dodao posljednjih godina ta je akcija danas prilično jednostavna jer, usprkos velikom broju otvorenih kartica, lako se može pronaći kartica s aktiviranim videozapisom jer je uz ime stranice prikazan i znak malog zvučnika. Također, uopće nema potrebe za otvaranjem te kartice i traženjem videozapisa jer se s dva klika mišem može brzo i jednostavno isključiti zvuk na toj stranici.

Password Checkup (Foto: Google) Google Chrome će vas upozoriti ako koristite kompromitirane lozinke

Google trenutačno testira novu opciju koja će omogućiti još bolje upravljanje zvukom, odnosno glazbom i videozapisima na Chromeu – pored adresne trake s desne strane, a odmah uz fotografiju korisnika toga web-preglednika, dodat će tipku za upravljanje multimedijom. Ikona ove opcije izgleda kao znak play, a kada se klikne na tu ikonu, otvorit će se mali prozor na kojem će se prikazati izvor glazbe – pjesma koja svira na YouTubeu ili Spotifyju, podcast itd. Također, osim što će se iz ovog prozora moći vidjeti koja pjesma svira, moći će se stisnuti pauza i play te direktno prebaciti na novu pjesmu, video, emisiju podcasta i slično, bez potrebe za otvaranjem stranice na kojoj ta pjesma svira.

U slučaju da se tijekom slušanja glazbe otvori stranica s novim izvorom glazbe, poput autoplaya videozapisa, klikom na ikonu pored adresne trake i dalje će biti omogućeno upravljanje prijašnjeg, odnosno primarnog izvora zvuka, dok će se stranica s autoplayem stišati ili isključiti kao i do sada – desnim klikom na karticu i aktiviranjem opcije "isključi zvuk na web-lokaciji".

Google Canvas (Foto: Zimo) Google Chrome Canvas za one koji vole "črčkati"

Na ZDnetu kažu kako će Google tu opciju predstaviti u Chromeu za Windows, Mac i Linux, no vjerojatno će proći još neko vrijeme dok postane dostupna jer trenutačno ima dosta bugova.  
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti