Kupili ste Teslu i niste njezin prvi vlasnik? Mogli biste se neugodno iznenaditi

Ako kupujete Tesline automobile, onda to nikako nemojte učiniti od nelicenciranih preprodavača. Razlog? U Tesli će vam iskopčati autopilot jer niste njima platili korištenje tog inače vrlo skupog softvera.

Branimir Vorša | 11.02.2020. / 07:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan kupac Teslina Modela S, koji je svog električnog ljubimca kupio preko nelicenciranog posrednika, otkrio je da njegov automobil nema autopilot, iako je to jedna od njegovih glavnih značajki.

Naime, u Tesli potiho rade reviziju te su odlučili da svi koji kupe njihove automobile od nelicenciranih prodavača zapravo nisu platili nadogradnju sustava autopilota, koja inače stoji 8000 dolara.

Prema pisanju portala Jalopink, otkrio je to i kupac po imenu Alec, koji je ostao posve zbunjen kad je shvatio da njegov tek kupljeni Model S nema autopilot.

Alec je kontaktirao s Teslom, a tamo su mu hladnokrvno odgovorili da on može imati funkciju autopilota, odnosno može ju dobiti ako plati spomenuti iznos za tu dodatnu funkciju.

Kako piše Jalopink, funkcije naprednog autopilota i pune sposobnosti autonomne vožnje nisu dio pretplatničkog servisa u Tesli jer jednom kad kupac i kupi Teslin automobil, s njim je kupljen i softver koji bi trebao biti sastavni dio automobila, bez obzira na to tko je njegov vlasnik u budućnosti.

No u Tesli ne misle tako, već potiho gase funkcije autopilota svim novim vlasnicima rabljenih Teslinih modela a da o tome prethodno ne obavijeste nikoga, odnosno prodavača i kupca.

U Tesli ne smatraju kako time promiču lošu praksu korisničke podrške, čak niti nakon više sličnih pritužbi koje su im upućene.

Izvor: Jalopink

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti