Microsoft potvrdio Windows Blue za desktop i mobilne uređaje

Microsoft planira standardizirati pristup ažuriranju Windows i Windows Phone operativnih sustava. Windows Blue trebao bi biti predstavljen sredinom ove godine, a Windows platformi omogućit će jeftiniji godišnji raspored ažuriranja operativnih sustava.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 18.02.2013. / 13:50

Microsoft potvrdio Windows Blue za desktop i mobilne uređaje

Microsoft je već neko vrijeme zauzet razvojem Windows klijenta nove generacije poznatog kao Windows Blue. Microsoft planira standardizirati pristup ažuriranju Windows i Windows Phone operativnih sustava, a Blue će korisnicima pružiti redovito ažuriranje.

Windows Blue trebao bi biti predstavljen sredinom ove godine, a Windows platformi omogućit će jeftiniji godišnji raspored ažuriranja operativnih sustava. Blue do sad nije bio službeno potvrđen, no kako piše The Verge, Microsoft nas je nedavno u opisu radnog mjesta za koje traže kandidate i službeno barem djelomično upoznao s novim konceptom.

Radno mjesto koje je otvoreno nudi posao inženjeru koji će se pridružiti 'Core Experience' timu, a radit će 'većinom na onome što korisnici mogu dotaknuti i vidjeti u OS-u'. Oglas glasi:

'U potrazi smo za izvrsnim, iskusnim SDET-om (Software Development Engineer in Test, inženjerom koji piše softver s ciljem da testira drugi softver) koji će se pridružiti Core Experience timu u Windows održivom inženjerstvu (WinSE). Core Experience tim najvažniji je dio novog Windows korisničkog sučelja, koji je zaslužan za većinu onoga što korisnici mogu dotaknuti ili vidjeti u OS-u, uključujući početni ekran, životne cikluse aplikacija, prozore i personalizaciju. Windows Blue obećava da će izgraditi i unaprijediti sve navedene aspekte OS-a, pojačavajući jednostavnost korištenja i cjelokupno korisničkom iskustvu na mobilnim uređajima i osobnim računalima diljem svijeta.'

Dakle, Windows Blue fokusirat će se na korisničko sučelje i interakciju korisnika s osobnim računalom ili uređajem. Windows Blue očekuje se sredinom ove godine, te bi uskoro mogli saznati koliko će biti uspješan u usavršavanju novih operativnih sustava iz Microsofta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti