Mladenka ne izgleda oduševljeno: Slika mladoženje s Visionom Pro brzo je postala viralna

Mladenka je priznala da izbjegava komunicirati sa svojim odabranikom kada nosi Vision Pro jer joj to izgleda pomalo jezivo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.03.2024. / 10:24

Vjenčanje s Visionom Pro (Foto: Platforma X / @jahvascript)

Fotografija s vjenčanja softverskog developera Jacoba Wrighta i njegove odabranice Cambree proteklih se dana velikom brzinom širi društvenim mrežama, a jasno je i zašto je postala viralna. Dok mladić na glavi nosi Appleov Vision Pro i, kako se čini, upravlja nekom opcijom na tom uređaju, po izrazu lica njegove bolje polovice može se zaključiti kako nije baš oduševljena situacijom i činjenicom što Jacob zabavljen stvarima u virtualnom svijetu.

Bježi, curo, Ako taj brak potraje godinu dana, to će biti čudo komunikacije, izraz lica mlade govori sve, samo su neki od komentara na društvenim mrežama ispod ove fotografije. Neki smatraju kako je to najbolji pokazatelj onoga što nas čeka u budućnosti. Već danas tehnologija ima dominantnu ulogu u našim životima, a s njenim daljnjim razvojem i napretkom umjetne inteligencije, robotike i pogotovo virtualne stvarnosti, ta bi uloga mogla biti još veća pa bi mnogima virtualni prostori mogli postati zanimljiviji u odnosu na stvaran svijet. Čak i u situacijama poput vjenčanja.

Što se ove fotografije tiče, novinari su razgovarali s mladićem i njegovom suprugom te su oni otkrili njenu pozadinu. Ono što su posebno naglasili jest da on te naočale nije nosio tijekom ceremonije - kaže da je to bilo iz poštovanja prema bogu i Cambree, no nakon same ceremonije, tijekom fotografiranja, sinula mu je ideja da bi mogao snimiti jednu zajedničku fotografiju noseći Vision Pro.

  Policija Muškarac ponašanjem zbunio policiju, a oni upozorili građane: Prelazite cestu na staromodan način

Apple Vision Pro "Medeni mjesec" bio je kratak: Sve više prvih kupaca Appleova Visiona Pro nezadovoljno je tim uređajem

Ako se pitate zašto je nosio taj gadget koji stoji čak 3500 dolara na svoje vjenčanje, objasnio je kako ga uvijek nosi u ruksaku, a taj ruksak je uvijek uz njega. Pa čak i na vjenčanju. To je loša navika, priznao je, a prenose na stranici Futurism. Kao što je očito iz fotografije, njegova žena nije bila presretna s tom fotografijom, no objasnio joj je kako će je snimiti “samo za meme”. Ipak, iako izgleda ljuto, Cambree kaže da nije bila bijesna na Jacoba, no naglasila je kako izbjegava razgovarati s njim kada nosi Vision Pro jer izgleda pomalo jezivo.

Postoji i jedna pozitivna stvar vezana uz korištenje Visiona Pro u ovakvim situacijama, a to je mogućnost snimanja 3D prostornih fotografija i videozapisa koji omogućuju, kako je to objasnio Wright, “imerzivna sjećanja”. Fotografije su tako realno da ih se može ponovno proživjeti i na neki način uroniti u njih, odnosno u taj trenutak.

Usprkos tome, vjerujemo kako je za određene prigode, poput upravo ove, suvišnu tehnologiju bolje ostaviti kući i prepustiti se trenutku u stvarnom svijetu i doživjeti ta iskustva na staromodan način. S pravim, a ne virtualnim ljudima i u stvarnim, a ne virtualnim prostorima.

Izvor: Futurism

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti