Mobilna aplikacija pomoću koje se potpuno 'besplatno' vozite u ZET-ovom tramvaju

ZET-ovi dečki u plavom, sve češće 'zamaskirani' u civile, strah su i trepet tisuća Zagrepčana koji se svakog dana voze tramvajem i autobusom, bez karte.

Zimo Zimo Zimo | 24.10.2011. / 11:43

Mobilna aplikacija pomoću koje se potpuno 'besplatno' vozite u ZET-ovom tramvaju

ZET-ovi dečki u plavom, sve češće 'zamaskirani' u civile, strah su i trepet tisuća Zagrepčana koji se svakog dana voze tramvajem i autobusom, bez karte.

Neki ju ne žele kupiti jer vožnju smatraju preskupom, iako ZET-ova poruka glasi – vožnja bez karte je najskuplja vožnja, drugi ju pak ne mogu kupiti jer mjesecima nisu dobili plaću, a na posao moraju svakoga dana, dok ju treći jednostavno ne žele kupiti.

Postoje razne metode kojima građani pokušavaju doskočiti ZET-u. Pa tako osim standardnih izlika, „ušao sam u tramvaj stanicu prije, sada ću kupiti kartu“, imamo i one koji su kartu kupovali mobilnim uređajem kada bi ugledali kontrolora. ZET je takvima stao na kraj, no sada će se suočiti s novim oblikom varanja.

Netko domišljat osmislio je aplikaciju koju će preuzeti stotine, tisuće građana Zagreba, platiti ju jedan dolar, koristiti za varanje ZET-ovih kontrolora, a da sve skupa izgleda legalno, i jest legalno.

(Predzadnja stavka funkcionalnosti ključ je uspjeha aplikacije)

Kao što vidimo, u objašnjenju aplikacije iZET stoji kako ona sadrži raspored javnog prijevoza, a glavne odredbe su joj: lakoća korištenja, kompletan raspored javnog prijevoza (autobus i trambaj), mreža tramvajskih linija, mreža autobusnih linija, ZET dnevne novosti, Retina support i PRIKAZ PRIMJERA KUPLJENE mPay karte.

Upravo prikaz primjerka kupljene mPay karte jedan je od glavnih razloga zbog kojeg građani u velikom broju kupuju ovu aplikaciju. Kreator aplikacije tom je mogućnošću potaknuo nevjerojatno jaku usmenu predaju o iZET aplikaciji, a korisnici su sami prepoznali načine kako aplikaciju najbolje iskoristiti (za besplatnu vožnju).Ona je  broj 13 u Top25 aplikacija koje se plaćaju na hrvatskom AppStoreu.

Kad kontroloru u tramvaju pokažemo mPay kartu, on će ju na našem mobilnom uređaju letimično pregledati i ukoliko su glavne odrednice ispravne, neće ići u daljnju, dubinsku kontrolu. Upravo prikaz karte na aplikaciji iZET, koji možemo vidjeti na slici dole, izgleda identično kao stvarna ZET-ova karta. Kad odaberemo prikaz karte, ona će biti identična stvarnoj ZET karti. Vremenski će izgledati kao da smo ju kupili prije dvadesetak minuta.

Domišljato, mora se priznati…

(13. mjesto među TOP 25 aplikacija koje se plaćaju)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti