Na Advanced Technology Daysima o najboljim Azure praksama, podatkovnoj znanosti i strojnom učenju

Tijekom dva dana, posjetitelji će moći čuti zanimljiva predavanja i iskustva uspješnih IT stručnjaka.

Martina Čizmić | 14.11.2021. / 10:18

Advanced Technology Days (Foto: Microsoft) (Foto: Microsoft)

Advanced Technology Days, konferencija koja na jednom mjestu okuplja domaće IT stručnjake, ove će se godine po 16. put održati u Zagrebu. Tijekom dva dana konferencije, 8. i 9. prosinca 2021. biti će obrađeno devet ključnih konferencijskih tema kroz 4 paralelna programska smjera. Program je kreiran od najboljih predavanja koje je programski odbor izabrao između svih nominiranih predavanja. 

Kako ističu organizatori, posljednjih godinu dana obilježilo je niz uspjeha domaćeg IT sektora, koji se dokazao kao ključan za pokretanje ekonomskog razvoja. Hrvatski IT stručnjaci priznati su i traženi širom svijeta, a brojne domaće tvrtke stječu sve veći međunarodni ugled.

Upravo će zato sudionici tijekom konferencije moći čuti uspješne primjere iz vodećih IT tvrtki te iz prve ruke saznati na čemu grade svoj uspjeh. Ključne teme bit će multi-cloud svijet, razvoj web rješenja, razvoj mobilnih rješenja, serverless tehnologije, kontejneri i DevOps, moderne podatkovne tehnologije, umjetna inteligencija, hibridni oblak i poslovna IT rješenja.

Bernardin Katić (Hammer) govorit će o najboljim praksama na području Azure rješenja te koje alate izabrati (među mnogima) pri razvoju rješenja baziranom na Azure cloud tehnologiji. Domagoj Pavlešić (Dizzy) donijet će novo izdanje predavanja „Azure za škrtice – post-covid edition“ na kojem će sudionici saznati kako uštedjeti na aplikacijama smještenima u oblaku optimalnim izborom servisa, pametnom arhitekturom i brzoizvršavajućim kodom.

Dora Hrvoj (Comminus) objasnit će kako automatizirati zadatke uz pomoć Power Automate Desktopa. Ivan Jurin (Photomath) predstavit će kako je Photomath koristio kompleksan model dubokog učenja da bi značajno unaprijedio razumijevanje matematičkih problema unutar svoje aplikacije. Ivan Marković (Unitfly) govorit će o podatkovnoj znanosti u službi procesa. Uz navedena, sudionike očekuje još 50 predavanja, a raspored će uskoro biti objavljen na službenoj web stranici konferencije gdje se ujedno možete i prijaviti za sudjelovanje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti