VIDEO Na internetu osvanula snimka Rimčeve Nevere kako juri 230 km/h po državnoj cesti

Svega par dana nakon predstavljanja Nevere, novog hiperautomobila iz Rimac Automobila, na Redditu se pojavila snimka koja prikazuje navodno taj isti automobil kako juri 230km/h državnom cestom.

Branimir Vorša | 03.06.2021. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U Reddit grupi "IdiotsInCars" pojavila se video snimka Rimčeve Nevere, kojom vozač obučen u odjeću s logom Rimac automobila vozi 230 km/h po državnoj cesti. Brzina je to za koju bi policija drakonski kaznila vozača i na autocesti, a kamoli državnoj cesti.

Snimka je vrlo brzo uklonjena s Reddita, no pojavila se i na YouTubeu.

Osim snimke i komentara u skladu s očekivanjima za navedenu Reddit grupu, ništa o snimci nije poznato pa tako ni kad je napravljena, tko je vozač i je li doistra riječ o Neveri ili C_Two verziji.

Dubrovački dnevnik piše kako je Rimčeva nevera zapravo jurila jadranskom magistralom preko Ratca. Prethodno tome pisali su i kako je Rimčeva Nevera izložena u Vrtovima sunca čekajući prezentaciju za potencijalne svjetske kupce te da će voziti i po magistrali.

Poslali smo upit Rimac automobilima da nam to razjasne i čim to učine, to ćemo i objaviti. Kako doznajemo, na snimci je djelatnik Rimac automobila. 

Mate Rimac je 1. lipnja predstavio model koji je donedavno bio poznat kao C_Two, kao - Rimac Neveru. Riječ je o hiperautomobilu za kojeg Rimac tvrdi da mu trenutno nema premca.

Čak 1914 KS omogućuje automobilu da do 100 km/h na sat ubrza za 1,85 sekundi, a do 300 km/h za samo 9,3 sekundi. Brzinomjer se zaustavlja na nevjerojatnih 412 km/h. Naravno, ove performanse dolaze i sa svojom cijenom koja će iznositi 2 milijuna eura.

U serijskoj proizvodnji pojavit će se samo 150 komada Nevere, a kao znak posvećenosti projektu Mate Rimac osobno će testirati i potpisati svaki primjerak prije nego što se dostavi kupcima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti