Najnoviji Call of Duty vraća se svojim korijenima

Fanovi su očigledno razočarani jer se radnja igre odvija u svemiru.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.02.2017. / 12:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Novi nastavak igre "Call of Duty" kompanije Activision označit će povratak njenim korijenima, a moguće je da će radnja biti u Drugom svjetskom ratu.

Ovu odluku Activision je donio nakon nezadovoljavajuće prodaje igre "Infinite Warfare" i negativnih reakcija igrača. Kompanija je otpustila 5 posto svoje radne snage, uključujući 20 ljudi iz razvojnog tima Infinity Ward, koji stoji iza igre "Infinite Warfare".

"Activision će Call of Duty vratiti korijenima i tradicionalnoj borbi", izjavio je Thomas Tippl, direktor financija Activisiona. On nije objasnio o čemu se točno radi, no prema mišljenju mnogih, to znači povratak u Drugi svjetski rat, a u tom se vremenu odvijala radnja tri prve igre. U najnovijem nastavku pod nazivom "Infinite Warfare" igra se odvija u dalekoj budućnosti.

Iako je "Call of Duty" vodeća franšiza u Sjevernoj Americi već osmu godinu zaredom, kao i vodeća franšiza na konzolama diljem svijeta sedmi put u posljednjih osam godina, kompanija Activision očigledno smatra da je prodaja igre "Infinite Warfare" nezadovoljavajuća.

"Prodaja je ispod naših očekivanja, jasno je da se dijelu naših kupaca nije svidjelo okruženje", izjavio je Tippl. Fanovi su očigledno razočarani što se radnja igre odvija u svemiru jer je trailer postao drugi video po gledanosti na YouTubeu, s najviše dislikeova prije nego što je igra uopće izašla.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti