Nakon predstavljanja na IFA sajmu, Sony Xperia Z1 stigao u Hrvatsku

U petak je u Zagrebu predstavljen Xperia Z1, novi flagship smartphone iz Sonyja, kojeg između ostalog odlikuje kompaktna kamera od 20.7 MP.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 06.10.2013. / 11:03

Nakon predstavljanja na IFA sajmu, Sony Xperia Z1 stigao u Hrvatsku

U petak je u Zagrebu predstavljen Xperia Z1, novi flagship smartphone iz Sonyja, kojeg između ostalog odlikuje kompaktna kamera od 20.7 MP.

U prekrasnom prostoru Lauba u Zagrebu, okupljeno je mnoštvo novinara koji su imali prilike vidjeti i isprobati novi Xperia Z1 koji je od danas dostupan u Hrvatskoj i ostatku regije. Xperia Z1 ima zaslon od 5-inča te do sad najbolju kameru koja se može pronaći u Sonyjevim mobilnim uređajima.

Što se tiče tehničkih karakteristika, Xperia Z1 ima širokokutni objektiv žarišne duljina od 27 milimetara i otvorom blende od F 2.0, te veliki 1/2.3 inčni CMOS Exmor RS senzor slike sa 20.7MP.

Kao i njegov prethodnik Xperia Z1 otporan je na vodu i prašinu, te ima jednodijelno aluminijsko kućište s kaljenim staklom na prednjoj i stražnjoj strani. U samoj unutrašnjosti nalazi se Qualcomm Snapdragon 800 2.2 GHz četverojezgreni procesor s 4G LTE-om te baterija od 3000 mAh. 

Sonyjeva baterija zahvaljujući STAMINA načinu rada traje duže jer STAMINA automatski isključuje funkcije da bi se sačuvala energija kada vam nije potrebna te ih ponovo uključuje kada aktivirate zaslon telefona.

Xperia Z1 je dostupan u slobodnoj prodaji po cijeni od 5.999,00 kn. Potpune specifikacije Xperia Z1 smartphonea također su dostupne na službenim stranicama  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti