Ne možete pronaći odgovarajuću naljepnicu za chat? Sad možete napraviti vlastite

Kako pojašnjavaju iz Vibera, korisnici mogu odabrati vlastiti oblik naljepnice i pri tome s fotografije ukloniti pozadinu, ukrasiti ju dodatnim crtežima, tekstom, drugim stickerima ili emotikonima.

Martina Čizmić | 20.09.2019. / 08:34

Vlastite naljepnice za Viber (Foto: Viber)

Ljubitelji dopisivanja na različitim aplikacija za chat dobro poznaju "naljepnice" ili "stickere". To su sličice koje dodatno obogaćuju dopisivanje i omogućavaju sugovornicima da bolje prenesu smisao same poruke. No koliko vam se puta dogodilo da se s nekim dopisujete i poželite poslati neku naljepnicu, ali nikako ne uspijevate pronaći onu koja bi vam najbolje odgovarala?

Upravo su taj problem odlučili riješiti u Viberu i osmislili su alat kojim korisnici mogu sami napraviti svoju naljepnicu. Create a Sticker alat je koji omogućuje samostalni dizajn vlastitih personaliziranih stickera i paketa stickera, a korisnici se sada mogu maštovito izraziti potpuno prilagođenim stickerima koji njihove misli i osjećaje mogu dočarati mnogo bolje nego sam tekst poruke.

Svaki će korisnik moći kreirati do 24 stickera po paketu, i to tako da pokrene Create a Sticker sa Sticker Marketa i uđe u meni u bilo kojem chatu ili jednostavno snimi fotografiju i odmah je pretvori u naljepnicu.

Kako pojašnjavaju iz Vibera, korisnici mogu odabrati vlastiti oblik naljepnice i pri tome s fotografije ukloniti pozadinu, ukrasiti ju dodatnim crtežima, tekstom, drugim stickerima ili emotikonima.

Korisnici će, kao autori svojih paketa stickera, moći odlučiti i hoće li dopustiti upotrebu svojih stickera ostalim korisnicima Vibera – svaki paket stickera može biti označen kao javno dostupan ili privatan. Pakete stickera koji krše pravila Vibera bit će moguće i prijaviti.

Mogućnost izrade naljepnica za korisnike Androida bit će dostupna na Google Play Storeu u idućih nekoliko dana, a nakon toga će uslijediti i iOS i Viber Desktop verzije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti