Nestašica čipova natjerala BMW na drastičan potez: Povlače zaslone na dodir iz više modela

Ljubiteljima BMW-ovih vozila nestašica čipova mogla bi narušiti zadovoljstvo korištenja tih vozila u narednom periodu.

Branimir Vorša | 07.11.2021. / 11:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nestašica čipova ipak tjera proizvođače na neočekivane poteze pa će tako BMW iz dijela svojih novih vozila povući zaslone na dodir zbog toga.

Dok proizvođači automobila moraju zaustaviti proizvodnju ili ukoniti neke značajke iz svojih vozila, povlačenje zaslona na dodir zapravo je u današnje doba poprilično velika stvar i drastičan potez, jer su ti zasloni u međuvremenu postali standard u vozilima.

Prema objavi na forumu Bimmer Fest, BMW će povući zaslone na dodir iz slijedećih verzija svojih vozila:

Serija 3
Serija 4 coupe i kabrio
Serija 4 Gran Coupe (osim i4)
Z4
X5/X6/X7 (sve verzije, izgubit će i pristup backup asistentu)

U navedenoj objavi s foruma dodaje se i da će nova isporučena vozila kojima će biti uklonjeni zasloni na dodir, doći s kreditom u iznosu od 500 dolara, a od korisnika će se tražiti ispunjavanje formulara i nadogradnja softvera kako bi u BMW-u bili sigurni da su novi kupci svjesni da njihova vozila ne dolaze s tim zaslonima.

Umjesto tih zaslona, novi kupci će postavkama vozila upravljati iz kontrolera na središnjoj konzoli, koji ima odlike slične touchpadu.

Nimalo gora nije ni činjenica da 500 dolara koje će novi kupci dobiti s navedenim BMW modelima koje zahvaća ta promjena, neće moći naknadno ugraditi zaslone na dodir, jer taj iznos za to neće biti dovoljan.

Izvor: Tech TImes/BimmerFest

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti